El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres vots 'perduts' a Muro podrien atorgar un regidor més al PSOE

Membres de la llista municipal del PSPV Muro durant la jornada electoral d'aques 26 de maig.

El cap de llista de la formació, Saul Serrano, assegura que si el recompte que duran a terme els pròxims dies el torna a atorgar 943 vots, reclamaran que se'ls concedisca el tercer regidor que els pertoca d'acord a la llei.

Tres vots poden ser els responsables que el Partit Socialista a la localitat de Muro passe de 2 a 3 regidors en la present legislatura. La direcció del partit es pregunta on han anat a parar les tres paperetes que segons el recompte a peu d'urna els atribueixen 943 vots en les eleccions municipals, però que es troben absents del registre facilitat pel Ministeri, on solament se'ls atorguen 940 vots.

El cap de llista de la formació, Saul Serrano, assegura que si el recompte que duran a terme els pròxims dies el torna a atorgar 943 vots, reclamaran que se'ls concedisca el tercer regidor que els pertoca d'acord a la llei. "No entenem què ha pogut passar" reconeix Serrano, qui assegura que esgotaran totes les vies legals per a demanar el reconeixement dels 3 vots que no apareixen al registre del Ministeri. De moment, Saul Serrano i Fernando Pico són els dos membres de la llista que entrarien a formar part de la corporació municipal, mentre que l'entrada de la independent Sara de Diego (tercera a la llista) es troba pendent de la hipotètica reclamació que es puga interposar.

A pesar d'aquest presumible malentés que es resoldrà en les pròximes jornades, des del PSOE de Muro es mostren "contents" amb el resultat, i que els ha permés millorar en més de 260 vots els resultats de les eleccions municipals de 2015. "La situació era difícil, però ja vam ser el partit més votat a Muro en les eleccions generals i això significa que hi ha gent que vota el PSOE al nostre poble" reconeix el candidat Saul Serrano.

Recordem que les eleccions d'aquest 26 de maig han proclamat guanyador en Muro a Compromís, amb 4 regidors i 1.476 vots, seguit pel PP amb el mateix nombre de regidors, el PSPV amb 2 (a l'espera de la reclamació, Esquerra Unida amb 2, i per últim Ciutadans amb 1.

Xifres oficials del Ministeri, facilitades per El País