El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"¿Trileros del agua?", documental sobre la privatització de l'aigua, es projecta en Alcoi

La projecció tindrà lloc el dissabte 17 de novembre, a les 12 h, al Centre Cultural Mario Silvestre (avda. del País Valencià, 1). L'entrada serà gratuïta.

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua projectarà el primer documental d'investigació periodística sobre la privatització de l'aigua, "¿Trileros del agua?", per a conscienciar a la població d'Alcoi d'allò que consideren "la necessitat de remunicipalitzar la gestió de l'aigua potable d'Alcoi".

"¿Trileros del agua?" és un treball documental que posa de manifest els diversos models de gestió de l'aigua al nostre país (pública, mixta i privada) i les conseqüències que tenen aquestes per a la ciutadania

Sota la direcció de Ricardo Gamaza, periodista andalús especialitzat en informació mediambiental, aquest document audiovisual revela trames, fraus, portes giratòries, enginyeria financera i empresarial… i posa veu a la gent que pateix talls d'aigua o acomiadaments a causa de les privatitzacions.

Prèviament al documental es projectarà una presentació a càrrec del mateix director de "¿Trileros del agua?".

L'autor del treball

Ricardo Gamaza és un periodista independent que ha obtingut 19 premis de comunicació internacionals, entre ells el Premio Dragona Iberia de la Fundación Iberoamericana Nueva Cultura del Agua, el Premio Iberoamericano iAgua al millor documental de divulgació, el premi Panda de Comunicació WWF-Espanya o el premi nacional Doñana Sostenible de Periodisme, entre altres.