El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Triple rendibilitat, el fonament principal de Picycle

Han guanyat el Primer Premi a la Millor empresa sostenible per la Mancomunitat

Jordi Alcaraz i Iñaki Asensio formen Picycle, una societat de béns que ofereix un servei a domicili que es basa en la triple rendibilitat: ser rendibles econòmicament, socialment i ecològicament sostenibles. El servei a domicili ho realitzen amb bicicleta i en el cas que siga una ruta llarga utilitzen el cotxe però abans dissenyen una ruta per a fer els menys quilòmetres possibles i així contaminar menys.

Jordi Alcaraz i Iñaki Asensio formen Picycle, una societat de béns que ofereix un servei a domicili que es basa en la triple rendibilitat: ser rendibles econòmicament, socialment i ecològicament sostenibles. El servei a domicili ho realitzen amb bicicleta i en el cas que siga una ruta llarga utilitzen el cotxe però abans dissenyen una ruta per a fer els menys quilòmetres possibles i així contaminar menys.

Picycle ha guanyat el Primer Premi d'empresa Emprenedora dins de la subcategoria de Millor empresa sostenible de la Mancomunitat.

El servei a domicili de Picycle rep el nom d'Ecomandes. "Aquesta idea va sorgir a València, estàvem menjant uns amics i vam veure que hi havia un servei de missatgeria amb bici. Nosaltres, com a amants de les bicis, intentem adaptar aqueix servei a les nostres possibilitats. Vam pensar que podíem fer un servei a domicili de productes d'alimentació sostenible gràcies a la bici" explica un dels dos membres d'aquesta societat de béns, Iñaki Asensio.

Ecomandes dóna servei en tota la zona del Alcoià-Comtat i té dos llocs, un en el Mercat Municipal La Mistera a Muro i un altre en el Mercat de la Zona Nord d'Alcoi. Primer van començar a Muro i després, després d'assabentar-se d'aquest servei, el president de la S.L. del Mercat de la Zona Nord es va posar en contacte amb Picycle per a dir-los que estaven interessats a tenir el servei d'Ecomandes.

Picycle compta amb algunes tendes d'alimentació dels mercats on treballen associades encara que també treballen amb més comerços i altres serveis. Ecomandes funciona de dimarts a dissabte als matins encara que Alcaraz afirma que "si algun client sol·licita el servei a la vesprada intentem portar-li la compra".

Picycle explica que malgrat treballar en tot el Alcoià i Comtat on sol haver-hi més comandes és en els pobles d'al voltant de Muro. Per a poder accedir al servei d'Ecomandes és necessari donar-se d'alta i llavors a cada client se li assigna un nombre. Els clients poden realitzar la compra en el mercat i portar-la al lloc de Picycle o deixar-li-la als botiguers i ells mateixos li la porten a Jordi i Iñaki. D'altra banda i si el client no pot anar ell mateix a fer la compra, Ecomandes ofereix la possibilitat d'enviar una llista per Whatsapp, per correu electrònic o cridar per telèfon i explicar que és el que necessita perquè posteriorment se li porte la comanda a casa. En el vídeo poden veure el sistema de transport que empra Picycle i el seu funcionament.

Picycle es basa és la triple rendibilitat, és a dir, són rendibles "econòmica, social i ecològicament", explica Asensio, i a més afig que "altres empreses poden ser rendibles econòmicament però exploten recursos naturals i no són rendibles ni social ni ecològicament".

Encara que el seu servei a domicili es basa a anar amb bicicleta per a no contaminar, "en el cas que les rutes siguen més llunyanes utilitzem el cotxe però dissenyem primer una ruta amb l'objectiu de fer menys quilòmetres i així contaminar menys", assegura Asensio. El client més habitual d'Ecomandes són les persones majors o les persones que han sigut pares fa poc i els és més còmode rebre la compra que eixir a realitzar-la.

D'altra banda, Alcaraz afirma que pretenen "fer moltes més coses, com per exemple muntar una tenda de productes ecològics, una herbo dietètica...tots els projectes que tenim en ment estan relacionats amb el medi ambient i el social. Volem contribuir a una societat més saludable, més rica i més ecològica".