El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Trobada d'Escriptors a la Font Roja

Dissabte 11 de març tindrà lloc la Trobada d'Escriptors de l'Alcoià i el Comtat, a la Font Roja d'Alcoi. A partir de les 12, amb un homenatge a Isabel-Clara Simó i una jornada de convivència. Ens ho explica Francesc Gisbert.

Com naix la idea de fer una trobada d'Escriptors?

Les Trobades d'Escriptors són un fet habitual en altres llocs. A Alcoi n'hem fet alguna, ja fa molts anys, i vam pensar que era bona idea convocar-ne una de nova. A més a més, vivim a unes comarques amb molta gent de lletres. La majoria ens coneixem però és difícil trobar-nos tots junts, si no és en algun acte com el que celebrarem a la Font Roja. Enguany coincideix que al maig celebrem la Trobada d'Escoles Valencianes a Alcoi i des de la Coordinadora pel valencià vam pensar que era una bona activitat prèvia. Els actes estan oberts a les persones aficionades al món de les lletres que ens vulguen acompanyar.

La Trobada inclou un homenatge a Isabel-Clara Simó i a altres escriptors?

Sí. La Trobada està oberta a tot el món que vulga acompanyar-nos, en especial l'Homenatge a Isabel-Clara Simó. A les 12, llegirem alguns textos de l'autora, relacionats amb Alcoi i la Font Roja. I també inaugurarem el "Mirador de les Lletres". Hem decorat les vidrieres laterals a l'edifici de la Font Roja, que porten al mirador del parc, amb vinils de diversos escriptors. Hi ha textos d'Isabel-Clara Simó, a qui retem homenatge. Però també fragments de poemes de Joan Valls, Jordi Valor, Adrián Miró, Juan Gil-Albert, Adela Payà, Francesc Bernàcer, Manuel Rodríguez Martínez, Beatriz Cort, Carme Miquel (escriptora a qui van dedicades les Trobades d'Escoles Valencianes d'Alcoi, al maig), Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster i Enric Valor. 

I en què consistirà l'acte central de la Trobada?

Bé, després de les salutacions i l'homenatge, ens reunirem a les instal·lacions de l'Aula Natura del Parc Natural, per parlar de la situació del sector i del món de l'escriptura. Més, tard, hi ha possibilitat d'un dinar de germanor al restaurant del Mas la Safranera. Això sí, qui vulga quedar-se a dinar a d'avisar abans dimecres màxim amb un correu (premsacoordinadoravalencia@gmail.com).

I encara teniu un acte literari, per a diumenge?

Sí, diumenge hem organitzat una Ruta Literària sobre Ovidi Montllor, guiada per Jordi Tormo. El punt de trobada serà a les 11 h, este diumenge, davant l'estàtua d'Ovidi al passeig que duu el seu nom, al barri del Viaducte. Assistència lliure.