El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Troben a un magatzem de ferralla d'Alacant part del mobiliari urbà d'Alcoi

Les investigacions de la Policia Nacional han donat amb part del que els lladres han furtat al mes d'agost a la Zona Nord d'Alcoi. Principalment embornals, és a dir, tapes per al clavegueram. Els han trobat a un magatzem de ferralla d'Alacant. En un mes n'han furtat 200. S'uneixen a l'acer i el coure furtat els últims temps

Les investigacions de la Policia Nacional han donat amb part del que els lladres han furtat al mes d'agost a la Zona Nord d'Alcoi. Principalment embornals, és a dir, tapes per al clavegueram. Els han trobat a un magatzem de ferralla d'Alacant. En un mes n'han furtat 200. S'uneixen a l'acer i el coure furtat els últims temps.

La Policia Nacional d'Alacant ha localitzat part dels 200 embornals robats en la Zona Nord. Segons informacions facilitades pel consistori, les tapes de protecció del clavegueram es trobaven en un magatzem de ferralla de la capital, la qual cosa fa pensar que els lladres les van robar per a vendre-les com a ferralla.

Des que va començar el mes d'agost, la Zona Nord de la ciutat ha patit una onada de robatoris d'aquestes tapes de ferro d'escàs valor en el mercat. Segons el regidor d'obres, Natxo Gómez, les han robades a una mitjana de 8 per nit en el polígon industrial de Cotes Baixes i en el barri de Joan XXIII.

L'Ajuntament reposarà les tapes que disposa en les seues dependències, però a més les fixarà amb tascons al sòl perquè no les sostraguen. Gómez ha encarregat al seu departament que trobe peces que suplisquen les anteriors, que siguen de plàstic, que siguen més resistents i tinguen un preu més reduït.

Alcoi ha patit en els últims mesos robatoris massius de materials públics. Al cas dels embornals, cal unir-li el dels cables de coure del traçat de la via verda i de diversos polígons industrials i peces d'acer, algunes d'elles de gran valor simbòlic per a la ciutat com és el cas de la placa que identifica al Viaducte de Canalejas; uns elements amb escàs valor econòmic però una referència històrica.

Sobretot embornals de la Zona Nord