El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

El Collao tornà a viure una de les gran nits que sempre romandran en la memòria dels aficionats. Este dimecres, els homes de Vicente Parras, s'han carregatal 13 vegades campió d'Europa amb un partit força intel·ligent i amb una entrega memorable per part dels blanc-i-blaus. Este triomf deixa tocat al tècnic Zinedine Zidane. i posa al Deportivo Alcoyano en la següent ronda de la Copa del Rey.

Més informació

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

Article d'opinió de Cristian Santiago, portaveu del grup municipal de Podem Alcoi

Cristian Santiago

Trump també passa per Alcoi

Les escenes que estem veient als EUA, van de la mà del missatge d'odi de Donald Trump, del blanquejament de l'extrema dreta dut a terme pels grans mitjans de comunicació i la covardia dels que no la combaten.

Unes dinàmiques que s'adapten aquí, construint un relat que legitime l'increment d'un clima de crispació, confrontació i coacció per salvar la pàtria davant dels "totalitaristes" d'este govern. I ja sabem que davant dels totalitarismes tot està permès.

Ens cal recordar que vivim en un país on Abascal ha fet una crida contra "el Gobierno traidor, ilegítimo y enemigo". A la qual se sumen altaveus mediàtics bombardejant-nos amb missatges de govern "il·legítim", "criminal" o "dictadura parlamentària". Les faknews com a instrument polític de lultradreta i membres de les forces armades demanant un cop d'estat, afusellar a 26 milions de persones i cantant himnes nazis per diferents racons del país.

Per això, des de Podem Alcoi, i des del minut u d'aquesta legislatura, hem vingut manifestant que Vox no és un vehicle democràtic vàlid en la institució. I que les seues dinàmiques de la mentida i l'increment de la crispació en són ben perilloses per a la democràcia. Així ho venim defensant, ple rere ple, amb fermesa i coherència i, lamentablement, a voltes, amb alguns partits posant-se de perfil.

Nosaltres no tenim cap dubte, que amb l'extrema dreta no es negocia. Tampoc se li dóna palmadetes en l'esquena ni petons. Se la combat amb democràcia i antifeixisme. No oblidem, que la democràcia mai està assegurada. Aquí tampoc. Perquè des de sempre, l'extrema dreta només ha acceptat les regles del joc democràtic quan li han sigut favorables. I l'assalt al Capitoli de Whashington és un seriós avís a navegants. Tinguem clar, per tant, que la democràcia és fràgil, que es defensa i que també passa per Alcoi. Perquè en política, a l'igual que en l'esport, no tot val.