El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Turisme Alacant Interior es desvincula de la convocatòria de protesta de l'hostaleria

La convocatòria està prevista dilluns a la 'bandeja'.

Altres associacions empresarials deixen a llibertat dels associats la seua participació en la concentració.

L'associació de turisme aposta pel diàleg amb les institucions per aconseguir ajudes i concretar els termes de la desescalada.

El pròxim dilluns 22 de febrer hi ha convocada a Alcoi una concentració de protesta per part de pubs, discoteques, bars i restaurants. Reclamen poder reobrir i que les ajudes al sector siguen més ràpides i directes. La reivindicació de més diligència en les ajudes és comuna en tot el sector, que pateix importants restriccions des de fa quasi un any. Però la reobertura dels negocis és una petició en la qual hi ha diferents perspectives, com des d'Alacant Interior on aposten per negociar la desescalada amb les administracions que "tenen competència en la revitalització del sector".

Així, des de l'associació provincial Turisme Alacant Interior es desmarquen de la convocatòria i asseguren que està promoguda per establiments no associats. La presidenta de l'associació, Inidira Amaya explica que estan en contacte continu tant amb els ajuntaments com en la diputació i les conselleries de sanitat i turisme, per negociar "les millors fórmules per al regrés a l'activitat de l'hostaleria". "Malgrat la nefasta situació en què està el sector, hem de mantindre posicions de respecte i actuar mitjançant el diàleg", explica Indira Amaya.

Altres entitats empresarials han deixat la decisió de participació en mans de cada associat, com és el cas de FEDAC o AlCentro, on matisen que no és l'entitat la que dona suport o no a la convocatòria, sinó que respecten la llibertat individual de cada associat per a participar.