El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Turisme Alacant Interior' participa en les accions per la reactivació de l'hostaleria

Indira Amaya a la reunió / Turisme Alacant Interior

En el comunicat de 'Turisme Alacant Interior' es pot llegir també que "està previst aprovar l'aportació de 14,7 milions d'euros que la institució realitzarà al pla de col·laboració impulsat per diputacions, ajuntaments i Generalitat Valenciana per a l'hostaleria, l'oci i altres sectors afectats".

L'associació presidida per Indira Amaya ha participat en les reunions telemàtiques a escala provincial per tal d'estudiar mesures i necessitats urgents del sector hostaler. Segons Indira Amaya, el punt més important que s'ha tractat és la "creació d'un pla estratègic a mitjà termini".

A banda de la presidenta també ha participat el vicepresident, Luis Miguel Verdú. El govern provincial pretén crear una aliança entre Diputació, hostaleria i oci per tal de reactivar el sector. La Diputació ha establit el compromís de realitzar una inversió inicial per a avaluar l'impacte econòmic de la pandèmia en aquests negocis, assessorar els professionals afectats i impulsar una campanya de promoció que reactive la demanda.

En el comunicat facilitat per 'Turisme Alacant Interior', s'indica que "Mazón ha anunciat que convocarà un ple extraordinari per a aprovar l'increment de 6 a 9 milions d'euros les ajudes provincials a autònoms, pimes, micropimes i professionals per a l'ajuda al pagament de la quota d'autònoms, les assegurances o les tarifes energètiques". En el comunicat de 'Turisme Alacant Interior' es pot llegir també que "està previst aprovar l'aportació de 14,7 milions d'euros que la institució realitzarà al pla de col·laboració impulsat per diputacions, ajuntaments i Generalitat Valenciana per a l'hostaleria, l'oci i altres sectors afectats".

Per a Amaya de Ameglio, les ajudes puntuals anunciades són imprescindibles per a evitar la desaparició de tot un sector. “No obstant això, el més important de tot el tractat en aquesta trobada és la posada en marxa dels elements necessaris per a la creació d'un pla estratègic a mitjà termini, un full de ruta a seguir consensuada per tots els agents implicats en taules de treball en les quals la nostra associació participarà”, apunta.