El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Turisme d'Alcoi demana diners per a connectar Cervantes amb la Font del Quinzet pel riu Riquer

El pont de Cervantes i part del camí cap a la Font del Quinzet
En total, l'Ajuntament d'Alcoi ha demanat més de 66.000 euros en subvencions per a projectes turístics

El projecte que té al cap turisme suposa una inversió de quasi 72.000 euros, i ha demanat a l'Agència Valenciana de Turisme una subvenció de 36.000 euros. També es demanen altres 23.500 euros per a promocionar els Moros i Cristians.

El departament de turisme d'Alcoi vol potenciar el riu amb una connexió que permeta anar des del MUBOMA, el Museu dels Bombers, fins al Racó de Sant Bonaventura. Ara s'han centrat en el tram que va des del pont de Cervantes fins a la Font del Quinzet, amb un projecte que adequaria tot el marge del riu Riquer tant per a vianants com per a ciclistes.

El projecte té un cost de 71.800 euros, i s'ha demanat a l'Agència Valenciana de Turisme una subvenció per a finançar part, fins a un màxim de 35.900 euros.

És tan sols una de les subvencions que han demanat enguany des de Turisme d'Alcoi, i que, en cas de concedir-se totes, arribarien als 66.000 euros. Perquè a banda de la subvenció per adequar el riu, també s'ha demanat altre de 23.500 euros per a la campanya de publicitat de les festes de Moros i Cristians.

Dins d'un programa de subvencions per a millorar la competitivitat també s'han sol·licitat 3.000 euros per a la implantació de sistemes i certificats de qualitat; i altres 3.900 euros per a suport de la prestació de serveis turístics.

La regidora de turisme Lorena Zamorano diu que "aquestes subvencions ens ajuden a la promoció turística de la nostra ciutat. El projecte d'unir el Riu Riquer amb la Font del Quinzet farà, que puguem gaudir més encara del nostre entorn natural. Seguirem treballant per impulsar la nostra ciutat com a destinació turística de qualitat".