El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Últim cap de setmana de tancament perimetral d'Alcoi

Es manté actiu el tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana i el toc de queda a partir de les 22 hores.

Dilluns 1 de març comença el procés de desescalada, que segons assegura el president de la Generalitat serà lent i prudent. Obriran les terrasses amb restriccions i conclou el tancament perimetral de les grans ciutats. Les reunions es mantenen en 4 persones en l'exterior i 2 persones en vivendes.

El president de la Generalitat ha anunciat les primeres reduccions de mesures que s'inicien el pròxim dilluns 1 de març i durant 14 dies. Reobrin parcs i jardins. També reobrin les terrasses amb un màxim de 4 persones per taula i fins a les 18 hores. I els comerços poden obrir fins a les 20 hores. També es pot practicar de nou esport en instal·lacions obertes, sense contacte físic i en modalitats individuals o per parelles.

Pel que fa al tancament de les ciutats més poblades, aquest cap de setmana serà l'últim, i el primer cap de setmana de març ja no estarà vigent.

Però les reunions es mantenen igual: estan limitades a 4 persones en els espais públics, i 2 persones en espais privats i cases. Puig diu que "en l'espai privat hem de ser encara més prudents que en l'espai públic. És on s'han generat gran part dels contagis perquè genera confiança. Si els bars no els tenim oberts a l'interior, les vivendes no poden convertir-se en bars alternatius".

Són mesures cautes, com diu el president de la Generalitat Ximo Puig, i que a més poden revertir-se si la incidència no continua descendint. De fet, avança que el 8 de març s'ha de celebrar de manera diferent de les manifestacions massives, que la Pasqua no serà com altres anys, i que "no estem en condicions de celebrar cap festa encara". El Consell recomana que els dies associats a festius siguen lectius.

Puig record que l'1 d'abril començarà la vacunació massiva, que serà per grups d'edat començant amb els majors de 55 anys.