El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora de l’adéu d’Alcoi a Camilo Sesto

Imatge de l'últim homenatge al Calderón / AM

Camilo Blanes Ornelas ‘Camilín’, fill de l'artista i unic heréu universal, portarà les cendres a Alcoi

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi s’engalanarà per retre l’últim homenatge a Camilo Sesto. L’acte se celebra aquest dijous 24 d’octubre a partir de les 11 h. Les cendres de Camilo Sesto estaran presents fins a les 20 h perquè els alcoians i els fans vinguts de molts paisos del món puguen donar-li l’últim adéu.

Aquest dijous 24 d’octubre ha sigut el dia acordat entre ajuntament i l’únic hereu universal, el seu fill Camilo Blanes Ornelas ‘Camilín’, segons fonts municipals. El seu fill és el portador de les cendres de l’artista. Des del Consistori s’ha comunicat que l’acte es manté tal com estava previst i tractarà de ser un adéu emotiu i sentit però senzill a Camilo Sesto. La Sala de Plens estarà oberta per tothom de les 11 fins a les 20 h. El Club de Fans d’Alcoi ha confirmat ARAMULTIMÈDIA que hi ha turistes vinguts de moltes parts d’Espanya, incloses les Canàries, i també de països d’Amèrica Llatina com Mèxic o el Perú.

Des de l’Ajuntament s’indica que “la ciutat d’Alcoi a la que tant estimava Camilo i que ja li va mostrar tot el seu reconeixement en vida, volia simplement acomiadar-se d’un dels seus fills, l’artista que més lluny ha portat el nom d’Alcoi pel món, de manera senzilla i evitant en tot cas, qualsevol situació que poguera anar en contra de la memòria de l’artista. Un gran de la música, estimat i reconegut en tot el món, que volia estar amb la seua gent i deixar ací, a Alcoi, el gran llegat cultural i musical que ha suposat la seua carrera”.

Un dels últims homenatges en vida a Alcoi fou la Medalla d’Or i Fill Predilecte d’Alcoi, màxims reconeixements institucionals que atorga la ciutat a les seues figures més rellevants. Alcoi també li va dedicar un dels principals carrers del municipi, l’Alameda Camilo Sesto, al cantant.

A títol pòstum, Camilo Sesto ha rebut a les últimes setmanes, la Medalla d’Or del Mèrit a las Bellas Artes, ha sigut anomenat Ambaixador de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana i ha rebut el Premi Ondas.