El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un alcoià facilita gratis una aplicació perquè els hostalers digitalitzen les seues cartes

Més de 20 restaurants d'Alcoi, Dénia, Barcelona, València o Madrid ja utilitzen Radoo per a mostrar les seues cartes. També permet als clients fer les comandes des del seu propi dispositiu i enviar-lo al cambrer. És totalment gratuïta i "així seguirà de per vida, sense cap cost ni per al negoci ni per al client final, perquè es tracta d'ajudar". I és gràcies a l'alcoià Fernando Raduán.

Una de les mesures per a la reactivació de bars i restaurants és que eviten els menús i cartes en paper. I un informàtic alcoià ha creat una aplicació, totalment gratuïta, que no sols digitalitza les cartes sinó que ofereix la possibilitat al client de fer la comanda des del seu propi mòbil. És una iniciativa totalment altruista que vol ajudar al sector de l'hostaleria. 

En aquesta crisi del coronavirus la societat ha demostrat tindre elements molt valuosos que posen el seu temps i coneixements a disposició de tots. I ací tenim un dels exemples amb Radoo, una aplicació creada per l'enginyer informàtic Fernando Raduán, i que posa a l'abast de tot el sector de l'hostaleria de manera totalment gratuïta

Fernando Raduán és alcoià, i actualment viu a Barcelona on cursa un màster sobre l'IoT, l'Internet de les coses. Explica que en aquesta situació "tan dura per a tots en l'àmbit personal i econòmic, especialment per al sector industrial i servicis", va vore com els seus familiars i amics "tenien dificultats per adaptar els seus negocis a la nova situació". Per això, va decidir aportar el seu granet de sorra amb una solució que ajudara a la nova reactivació.

I així naix Radoo, una aplicació amb la qual bars, restaurants i cafeteries, poden digitalitzar el seu menú, una de les mesures previstes en aquesta nova situació on s'ha d'evitar les cartes en paper, un element que passa de mà en mà. Amb Radoo, els establiments poden, de manera senzilla, introduir els productes i preus que ofereixen, amb una suma de tota la comanda. 

També facilita la faena dels cambrers, que en uns sols clics poden prendre nota de tot. I fins i tot agilitza les comandes, perquè el mateix client, seguint un codi QR i des del seu mòbil, pot triar i passar la comanda directament al dispositiu del cambrer que li atén, "sense necessitat d'estar esperant a apuntar el que vol, i evitant així equivocacions, errors i contacte".

Fernando Raduán explica que vol que l'aplicació arribe com a més gent millor, així que està disponible tant en aquesta web, com en aplicació mòbil, per a poder accedir des de qualsevol dispositiu o sistema operatiu. 

La idea és oferir una solució "fàcil, accessible, ràpida i segura", que és totalment gratuïta i "així seguirà de per vida, sense cap cost ni per al negoci ni per al client final, perquè es tracta d'ajudar". Ara en l'inici del projecte també ajuden a les empreses a fer el registre o incorporar la carta, un servei que també ofereix gratuïtament tot i que avisa que serà limitat. I és que cada dia s'incorporen més restaurants, actualment ja són més de 20 els que l'utilitzen, i altres 50 estan registrats a espera de rebre els codis QR necessaris.