El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un alcoià viatja a Moçambic amb l’Equip d’Emergències Mèdiques Espanyol

La missió sanitària està organitzada pel Ministeri de Sanitat i Consum i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional. Durarà 15 dies, des del 29 de març fins al 14 d’abril.

Juanma Llorca Jordà és tècnic de laboratori de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, però des del dia 29 de març fins al 14 d’abril estarà a Moçambic, on es necessiten tasques d’ajuda per culpa del pas del cicló Idai.

Aquest solidari alcoià està dins de l’equip START (Spanish Tecnichal Aid Response Team), és a dir, dins d’un equip mèdic d’emergència internacional. El Ministeri de Sanitat i Consum i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional, a través del Mecanisme Europeu de Protecció Civil són els que han organitzat a aquests equips sanitaris per a donar més ajudes a aquells que no disposen dels mitjans suficients.

Juanma, serà l’encarregat de la gestió de l’hospital de campanya espanyol on es realitzaran tasques de determinació de malalties infeccioses com còlera, tifus, sífilis, malària, dengue, hepatitis o VIH entre altes. També es portarà el material necessari per a poder realitzar transfusions sanguínies, que es realitzaran amb donacions voluntàries al país africà.

A la nit del 29 de març partiran des de la base aèria de Torrejón de Ardoz i estaran a Moçambic fins al dia 14 d’abril, quan està previst que un segon grup de voluntaris facen el relleu als seus companys durant altres 15 dies.