Un any després de l’incendi de la Vall d’Ebo, la natura s’obri pas
Un any on sembla que la collita d’olives està sent prou bona, algunes persones de Margarida no podran collir ni un sol basquet perquè els seus camps van ser arrasats per les flames.
Algunes zones afectades per l'incendi comencen a reviure entre la negror d'un terra calcinat. Repassem l'ocorregut durant l'últim any des de que es va declarar l'incendi.
La natura s’obri pas entre els camps i la serra cremada per l’incendi, ara fa un any a la Vall d’Ebo. Un dels pitjors incendis de la història del País Valencià que va arrasar amb més de 13.000 hectàrees. Els petits rebrots ja es podien veure aquest hivern en algunes zones de pins.
Margarida (Planes) va ser el poble de les nostres comarques on més prop va arribar el foc, que va quedar a tant sols uns metres de les cases. Segons expliquen a Ara Multimèdia, enguany s’ha fet des de l’Ajuntament un treball important per netejar les males herbes que havien crescut malgrat la calcinada terra. Un any on sembla que la collita d’olives està sent prou bona, algunes persones de la localitat no podran collir ni un sol basquet perquè els seus camps van ser arrasats per les flames. Aquest estiu aquesta xicoteta pedania de Planes torna a celebrar de nou les festes que per l'incendi l'any passat, van haver de cancel·lar.
Altres pobles van veure de prop un incendi que va amenaçar les cases i el mode de vida, i que fins i tot van arribar a ser evacuats, com va ser el cas de Tollos, Benimassot o Famorca i Fageca.
La bona noticia, és que la natura és resilient i està començant a mostrar de nou el seu verd entre la negror que inunda el paisatge des d’ara fa un any.
Rebrot a Margarida
Rebrot a Margarida
Durant tot l’any que ha transcorregut, el que sí s’ha intentat fer és blindar a la província d’Alacant amb una prevenció d’incendis millonaria. Recordem, a més, que el Consell de Ministres va declara la zona de l’incendi de la Vall d’Ebo, zona catastròfica. I que la Generalitat, va anunciar ajudes i va organitzar una reunió amb les pobles afectats per tal que siga cada ajuntament l’encarregat de distribuir els diners als propietaris de les terres afectades.
Molts dels pobles afectats i altres de caràcter rural, s’han unit en un aplec que ha intentat buscar solucions previndre futures situacions complicades com la viscuda el passat agost del 2022.