El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un any més, la Ruta a peu al barranc de l’infern ompli de festa la via verda del Serpis

Un any més, la Ruta a peu al barranc de l’infern ompli de festa la via verda del Serpis / Tren Alcoi-Gandia
Al voltant de 300 persones ixen des de dos punts diferents i es troben en aquest paratge de la fàbrica de la llum

La Ruta a peu al barranc de l’infern ompli de festa la via verda del Serpis i com cada any al voltant de 300 persones vingudes de moltes comarques caminen des de les dues eixides per a trobar-se al paratge de la fàbrica de la llum.

Enguany, hi ha hagut una edició especial del 125é aniversari de La Ruta a peu al barranc de l’infern, a causa de la creació del tren Alcoi-Gandia. Unes 300 persones vingudes de moltes comarques han caminat des de les dues eixides per a trobar-se al paratge de la fàbrica de la llum, acompanyats de dolçainers que han encapsat l'entrada al paratge com a símbol de germanor.

Han tocat, els dolçainers de la Xafigà de Muro, la colla Fa Ressol d'Ador, les muixerangues de la Safor, "Penyeta Blanca" de Cocentaina i després la cantant valenciana Ina Martí ha presentat el seu nou disc 'Així'.

Com aquest any ha sigut una edició especial, hi han participat els alcaldes de Gandia, Diana Morant, el de L'Orxa, Arnaldo Dueñas, la de Muro Jaquelin Cerdá i el d’Alcoi Toni Francés que destaquen la importància de fer realitat aquest projecte de la via verda del Serpis.

A més, el col·lectiu ‘A un tir de Pedra’ hi ha posat en valor el patrimoni industrial i medi ambiental que amaga aquesta via verda i l’escola Valenciana ha lliurat els premis del II Concurs de dibuix infantil Tren Alcoi Gandia.

Per acabar la jornada, a L'Orxa han fet un dinar de germanor amb una paella gegant.