El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un Cap d'Any tranquil a les comarques

La plaça d'Espanya un minut abans de les 00 hores d'aquest 31 de desembre.

Deixem el maleït 2020 amb una imatge de la plaça d'Espanya buida i sense disfresses, que esperem no es torne a repetir.

Tant la regidoria de Seguretat com la Policia Nacional i Bombers confirmen que no hi ha hagut incidents destacables durant la nit de Cap d'Any. Per fi deixem un any que teníem ganes d'acabar, amb una imatge única com la plaça d'Espanya totalment buida en el moment de les campanades.

Era una nit de Cap d'Any complicada. La gent tenia ganes de celebrar que deixem un any maleït, però les dolentes xifres de coronavirus a la ciutat obligaven a festejar sense festa. No sols a Alcoi, sinó que a tota la Comunitat estaven prohibides les festes amb música en directe, i la policia controlava constantment els carrers per evitar tant la festa nocturna com la 'tardevieja'.

La plaça de Dins aquest 31 de desembre, al voltant de les 19 hores.

 

A Alcoi, al llarg de la vesprada sí que es veia gent, no massa, pel centre de la ciutat. Amb llums de colors i ulleres del 2021 celebraven un poc el canvi d'any complint les mesures permeses. Però al llarg que ha arribava la nit els carrers s'han buidat, i a la mitjanit la 'Bandeja', escenari habitual de la festa de Cap d'Any, presentava una imatge insòlita, totalment buida.

És clar que molta gent ha celebrat el canvi d'any en cases de camps i vivendes particulars, pot ser que en algun dels casos sense complir amb totes les mesures. Però des de la regidoria de Seguretat d'Alcoi asseguren que no s'ha notificat cap incident d'importància al llarg de la nit. A Cocentaina tampoc s'han registrat problemes greus, més enllà d'algunes queixes per molèsties veïnals. I des de la Policia Nacional també confirmen que ha sigut una nit tranquil·la a les comarques.

Per part de la Generalitat, la Policia Autonòmica ha inspeccionat un total de 634 locals en tota la comunitat, 181 a la província d'Alacant. De tots ells, s'ha sancionat tan sols 22 (no es concreta per províncies), i s'han alçat actes a altres 44 per no complir amb els aforaments o distàncies de seguretat.

Tampoc els Bombers han tingut actuacions importants a les comarques durant la nit. i poc abans d'arribar la mitjanit ens sorprenien amb un vídeo per felicitar-nos l'any, realitzat en la vesprada del 31 de desembre per part dels grups de rescat i control del COnsorci provincial que estaven de guàrdia.