El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un cas de Covid a la Policia Local de Cocentaina obliga a tancar les dependències i a la Guàrdia Civil a assumir la protecció del municipi

La Poli local de Cocentaina/WEB
  • Amb la Policia local tancada mentre es fan els test, la Guàrdia Civil assumeix la seguretat del municipi

L'Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa ràpidament en protocol sanitari de la Covid 19 en conèixer divendres un cas positiu d'un agent de la Policia Local. Segons l'Ajuntament, presumptament s'hauria contagiat no en el seu lloc de faena i sí en el seu àmbit personal. Han tancat les dependències i la Guàrdia Civil ha assumit la protecció del municipi fins que tot el personal passe els PCR. El sindicat policial considera que el consistori ha actuat tard.

Segons un comunicat enviat per l'Ajuntament, el contagi no s’ha produït durant les hores de treball del policia, sinó, presumptament, en l’àmbit de la seua vida privada.

La comunicació del cas es va produir la nit del 31 de juliol i Sanitat Pública ha activat el protocol de seguretat durant el matí del d’avui. Al llarg del cap de setmana -continua el comunicat-  s’estan realitzant les proves diagnòstiques al departament de la Policia Local de Cocentaina qui entre aquest dissabte i el 3 d’agost de 2020, serà atés per Salut Pública.

Segons el consistori, "en aquests moments la meitat, aproximadament, d’aquesta policia ja té les proves realitzades i està a l’espera dels resultats. Per aquest motiu el reté policial queda tancat fins al 4 d’agost de 2020 i la protecció de Cocentaina la durà a terme la Guàrdia Civil. Sanitat Pública considera que sols són susceptibles de fer-se les proves i estar aïllades durant 14 dies les persones que han estat en contacte directe",

El sindicat FESEP, per la seua part, ha denunciat que l'Ajuntament ha reaccionat tard. El comunicat diu que "la persona contagiada va donar positiu el mateix divendres, però no es va notificar a la plantilla de la policia en cap moment, només es va informar el regidor de Policia i personal, el qual no va reaccionar immediatament per a establir un protocol d'actuació enfront de possibles contagis, tant de la Policia com de la resta de departaments".

El sindicat dubta que l'agent es contagiara en la seua vida privada i diu que "lamentem la mala gestió duta a terme per l'equip de govern, per denotar una total falta d'empatia cap als seus treballadors i les repercussions que haguera pogut tindre sobre la població. Tot aquest problema possiblement s'hauria pogut evitar si s'hagueren realitzat les proves en el moment que aquest sindicat les va sol·licitar o s'haguera acatat l'acte judicial de les mesures cautelars dictades pel jutjat 1 social d'Alacant".