El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un centenar de persones en risc d'exclusió participen en itineraris d'inserció laboral

La regidora Aroa Mira, amb algunes components del curs d'inserció.

El programa disposarà d'un espai propi al carrer Sant Domènech.

L'Ajuntament d'Alcoi ha dut a terme dos cursets d'inserció sociolaboral gràcies a una subvenció de 147.763 €. Amb aquest fi s'han contractat dos orientadors i a un treballador social, l'acció dels quals ha permés beneficiar a un centenar de persones en risc d'exclusió social.

Un dels cursos ha versat sobre Creixement i Autonomia personal, ajudant els participants a treballar diversos aspectes vitals i motivacionals. El curs ha comptat amb 10 participants.

L'altre dels cursos ha tractat el tema de l'Alfabetització Digital, per tal d'acostar les noves tecnologies al col·lectiu de risc. 13 persones han participat en aquest itinerari, en què s'han familiaritzat amb aspectes com els Components de l'ordinador, l'escriptori, Exploradors i cercadors, Correu electrònic, Portals d'ocupació, Espais empresarials, així com Empreses de Treball Temporal i Aplicacions per a buscar ocupació.

La regidora de Polítiques Social i Igualtat, Aroa Mira, explica el funcionament del programa: "El treball amb els participants es realitza tant a escala individual com en grup, sent l'objectiu el desenvolupament de competències bàsiques, conductuals i funcionals per a dotar-los de les habilitats d'autonomia personal i social que faciliten el seu accés a l'ocupació".