El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un centenar de persones s'ha inscrit al congrés d'art rupestre que acollirà Alcoi

El congrés "L'art rupestre de l'arc mediterrani de la península Ibèrica" se celebra a l'IVAM-CADA ALCOI del 29 de novembre a l'1 de desembre.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha promogut aquest congrés, en el qual es presentaran novetats sobre investigacions, noves tecnologies i gestió administrativa i turística relacionades amb el patrimoni rupestre.

Aquest dijous dia 29 s'inicia el congrés "L'art rupestre de l'arc mediterrani de la península Ibèrica", una cita on es presentaran novetats sobre investigacions, noves tecnologies i gestió administrativa i turística relacionades amb el patrimoni rupestre.

Les ponències d'aquest dijous presentaran els descobriments produïts des de 2008 fins a l'actualitat i els conjunts que hagen suposat una aportació significativa al coneixement de l'art rupestre com a fenomen cultural de la prehistòria. A més s'exposaran els avanços significatius en l'estudi del context arqueològic i noves tecnologies al servei de la conservació, restauració i documentació de l'art rupestre com la conservació preventiva, l'anàlisi de pigments i datacions absolutes i relatives.

El programa del congrés combina conferències amb la visita guiada a la Sarga i al Museu Arqueològic Municipal "Camilo Visedo Moltó" d'Alcoi.

Els representants de les comunitats autònomes que hi participen i el Ministeri de Cultura presentaran els models de gestió dels conjunts rupestres en el seu vessant divulgatiu, legislatiu i turístic. La creació de centres de recepció i museus, itineraris culturals, desenvolupament legislatiu per a la salvaguarda i criteris en la delimitació d'entorns de protecció són alguns dels temes de les ponències previstes.

Programa complet del Congrés