El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un certamen coral amb molt de sabor contestà

L'alcaldessa Mireia Estepa i la regidora Mariona Carbonell amb Pepa Alba , presidenta del Cor Discantus; i Raúl Belda, autor del cartell i membre de l'organització.

Enguany ha sigut Josep Robert Sellés qui ha preparat la peça obligada per als cors, i que no és altra que una adaptació de la popular cançó 'Mareta, Mareta'. I el cartell és obra de Raúl Belda, també contestà i involucrat en l'organització del certamen. El certamen serà el 9 de novembre al Centre Cultural el Teular.

Arriba una nova edició de la Fira. Tot comença aquest divendres 4 d'octubre amb la destapada del cartell, i conclourà el 9 de novembre amb el Certamen Coral. Els cors que participen enguany seran la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat; el cor Diatessaron de Molina del Segura a Múrcia; i el Grup Vocal Amitié de Langreo, a Astúries. Fora de concurs, i per amenitzar el temps de deliberació del jurat, actuarà Sons de Mar, grup de nova creació format per la soprano resident a Cocentaina, Carmen Botella; i el guitarrista Juanba Gimeno.

L'edició d'enguany del Certamen Coral presenta molt esperit contestà. El cartell és de Raúl Belda, membre de l'organització del certamen. I l'obra obligada a representar per les corals és de Josep Robert Sellés, director del Cor de Cambra Discantus i director artístic del certamen coral. "Estem jugant en casa" diu Raúl Belda, "destaquem els valors que tenim dins de casa i els mostrem a tota la societat musical". Sellés ha fet una adaptació de la cançó popular Mareta, Mareta, un homenatge a la celebració del cinqué centenari del miracle de les llàgrimes. Tota la recaptació del certamen serà per al projecte de caritat coordinat per la Pia Union i Càritas Cocentaina.

Els premis són de 6.600 euros en total, 3.000 per al primer, 1.800 per al segon, 1.200 per al tercer, i 600 euros el premi del públic. Cal recordar que és l'última edició abans de celebrar l'any pròxim el cinqué premi FIRACOR, on s'enfronten els guanyadors del certamen dels últims tres anys.

A la presentació també ha acudit Mariona Carbonell, que enguany serà l'última Fira com a regidora de l'àrea. I també l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, qui recorda que "la Fira no acaba el dia 3, sinó amb el Certamen Coral", i anima a tots a assistir per a gaudir de la música. El Certamen Coral serà el 9 de novembre, a partir de les 19 hores, al centre cultural El Teular de Cocentaina.