El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

El Consorci Provincial de Bombers ha informat que l'incendi declarat a la Vall de Gallinera ja ha sigut estabilitzat cap a les 10 h d'aquest calorós 10 d'agost. Encara es desconeix l'abast de la superfície cremada però l'última referència és de 160 hectàrees cremades.

Més informació

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Un comité de Suïssa i el campió d'Europa de Karate estaran a Alcoi per participar en un campionat nacional

Zeus Doménech, president del Dojo Budo Alcoi; el regidor Alberto Belda; Jorge Ignacio Iborrra i José Luis Doménech, directors tècnics del Club
El dissabte 16 de juny al Pavelló Mutualidad de Levante del Francisco Laporta

El campionat tindrà dos moments de competició. Durant el matí, d'11 h a a 13:30 h., serà el moment de les 'Kata', moviments on es valora la tècnica de cada esportista. Ja de vesprada, de 16 a 19 h., es disputaran els 'kumite', combats que tenen una durada de 2 o 3 minuts. L'entrada per poder accedir al Pavelló Mutualidad de Levante és simbòlica, ja que només es demana un quilogram de menjar no perible

Alcoi torna a acollir per tercer any el Campionat Nacional World Kyokushin Budokai. Com a novetat, assistirà un comité de Suisa per tal de participar també en el campionat. Entre els karatekes més destacats, estarà Eneko Delgado, campió d'Europa de pes lleuger -70kg. S'espera la participació de 800 a 1000 karatekes aquest dissabte 16 de juny al Pavelló Mutualidad de Levante del Poliesportiu Francisco Laporta.

El campionat tindrà dos moments de competició. Durant el matí, d'11 h a a 13:30 h., serà el moment de les 'Kata', moviments on es valora la tècnica de cada esportista. Ja de vesprada, de 16 a 19 h., es disputaran els 'kumite', combats que tenen una durada de 2 o 3 minuts. Els participants aniran competint i el que guanye tots els combats, serà el campió.

Cal recordar que participen xiquets de 8 anys fins a categoria sènior. Les categories es divideixen en edat i pes. En la roda de premsa de presentació hi han estat els directors tècnics del club Dojo Budo Alcoi, Jorge Ignacio Iborra i José Luis Domenech. Han explicat que als més menuts els transmeten els valors del respecte i a més van protegits per evitar lesions. També hi ha acudit Zeus Domenech, president del Dojo Budo Alcoi.

L'entrada per poder accedir al Pavelló Mutualidad de Levante és simbòlica, ja que només es demana un quilogram de menjar no perible "destinat a persones sense recursos". El principal organitzador d'aquest esdeveniment esportiu és el Dojo Budo Alcoi, amb alguns col·laboradors com és el cas de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Alcoi.

En representació de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Alberto Belda, destaca que aquesta modalitat és "molt espectacular" i ha animat a tothom a acudir al Francisco Laporta. Belda ha recordat que, a més de la part purament esportiva, també entra en joc el turisme, ja que els esportistes i acompanyants "hi han de passar el dia a Alcoi" i "inclús alguns hauran de pernoctar" repercutint econòmicament al municipi.