El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Lirios Silvestre, Periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Lirios Silvestre

Un dia sense classe per a celebrar l'amor

Si tens fills de segur que ja ho saps, i si no, jo t'ho explique. Sant Valentí ha fet mèrits suficients, ha ascendit en el pòdium dels sants festius, i en el seu dia no hi haurà classe a Alcoi. I a mi se m'escapa alguna cosa, en concret la motivació per a triar exactament eixe dia com un dels tres que cada municipi pot sol·licitar com a no escolar. No hi ha més dies on triar?

Si no tenen idees, jo en tinc unes quantes. Tenim la festivitat pròpia, el 9 d'octubre, abans conegut com 'el pont d'octubre', uns dies per a gaudir de l'arribada de la tardor a les nostres comarques. Depén de com caiga, el dia d'abans o el de després pot ser una bona elecció. Una altra possibilitat és el 7 de gener, i almenys els xiquets tenen un dia més per a gaudir dels joguets. I si la qüestió és que en febrer no hi ha res i així es dosifiquen els festius, em pareix bé, però és necessari eixe dia? Ací teniu la veïna Benilloba* que ha triat el dilluns 24 del mateix mes (i dilluns, que fa el cap de setmana encara més llarg, a parer meu, perquè els divendres ja són de per si divertits). Cap d'aquestes propostes té en compte la poca flexibilitat laboral que tenim, i qualsevol dia sense classe suposa un problema de logística i reorganització per als pares. Però personalment crec que té més sentit triar un dia amb un significat o una motivació interessant.

Però quina motivació té triar el 14 de febrer? Que els avis celebren com d'enamorats estan dels seus néts? Que els joves de primària entenguen que si estan enamorats no tenen classe? O que els adolescents tinguen un dia per a buscar l'amor? I que conste en acta que reconec certa animadversió personal a aquesta festa, sens dubte inventada per un afany comercial. Però amb la meua queixa no vull més que protegir-la. A saber la de dinars romàntics o trobades íntimes a l'hora de la siesta que es perdran en Alcoi perquè els xiquets eixe dia no tindran menjador escolar.

* Disculpeu una errada gran que he tingut. Qui ha triat el 24 de febrer festiu escolar és la secció de l'Institut Pare Arques de Cocentaina a Benilloba, i no el municipi de Cocentaina com havia dit. Tinc entés que s'ha generat confusió i ho lamente molt. Així que corregisc i dic que, qui ho ha fet bé, a parer meu, és Benilloba (recordeu que açò és un article d'opinió).