El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un documental sobre l'etnobotànica i la cultura popular de Banyeres es projectarà a Colòmbia

La producció forma part d’una col·lecció d'audiovisuals del Museu de la Paraula de Banyeres

La 'VII Muestra Internacional de Videoarte y Cine Experimental Intermediaciones' de Medellín (Colòmbia) tindrà presència de les nostres comarques. Concretament, es projectarà el documental 'Etnobotànica i cultura popular a Banyeres de Mariola' produït pel Museu de la Paraula. El documental que arreplega el testimoni de Luis Doménech «Casporrí». La projecció tindrà lloc dins de la setmana del 19 al 25 d’octubre.

En la part superior de la notícia, podeu veure el documental complet. Abans de la projecció a Colòmbia, Banyeres ja va poder veure el seu documental a març de 2020 al Teatre Principal de Banyeres, poc abans de l'Estat d'Alarma. Va comptar amb la presència del protagonista acompanyat pels familiars, amistats i representants municipals.

La producció forma part d’una col·lecció d'audiovisuals del Museu de la Paraula de Banyeres, un centre per a la recopilació i conservació que l’Ajuntament de Banyeres ha creat per a difondre diversos testimoniatges orals i audiovisuals arreplegats a la població. Són trenta minuts, seleccionats entre diverses hores de gravació, en els quals «Casporrí» fa una descripció detallada de plantes, animals i altres elements de l’entorn.

L’obra ha comptat amb la col·laboració de diversos documentalistes, com els biòlegs Vanessa Martínez i Segundo Ríos, i dels ornitòlegs Pep Cantó i Vicent Ferri. Han col·laborat la Fundació Victoria Laporta Carbonell i l’Estació Biològica Botànic Torretes CIBIO - Universitat d’Alacant.