El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Un "ecoparc" al carrer Tio Caram

La retransmissió de la Cavalcada de Reixos en À Punt va ser, visualment, espectacular. I ho escric com ho pense. Qui no siga d’Alcoi, o no conega l’e…

La retransmissió de la Cavalcada de Reixos en À Punt va ser, visualment, espectacular. I ho escric com ho pense. Qui no siga d’Alcoi, o no conega l’estat en què es troben alguns cràters-solars del centre, pensaria que tota la part antiga és igual d’espectacular que la que es va poder vore a la tele. I mireu per on, resulta que a només unes desenes de metres de la Plaça, hi ha un "ecoparc"!

Viure a determinats carrers del centre d’Alcoi és una festa. Els qui teniu la paciència de llegir-vos estes columnes d’opinió, saber que durant el Nadal, els carrers Tio Caram i Barbacana van ser una festa il·luminada al calor de les fogueres (per cert, ni el regidor de Seguretat, Raül Llopis, ni el de Protecció Civil, Jordi Silvestre, han respirat... que jo sàpia. De la denúncia que va posar la comunitat de veïns on visc a la Policia Local, tampoc no en sabem res).

El detall de les fotografies ho diu tot: això està en el solar que hi ha en la confluència dels carrers Tio Caram i Barbacana. Un "ecoparc", o com es diria en alcoià medieval, un niu de ronya, que dóna la casualitat pega just darrere d’unes vivendes habitades. I jo pregunte, a qui li correspon mantindre en condicions el solar? A l’Ajuntament? Al propietari? És l’Ajuntament qui l’ha de netejar? És l’Ajuntament qui ha d’obligar al propietari a que estiga en condicions? Els misteris de la vida. És més fàcil organitzar la "xarlotà" de la caseta a la Plaça de l’Ajuntament, que fer la política (o simplement "gestió") dels detalls de veritat.

L’altra fotografia és el solar que hi ha entre els carrers Verge d’Agost i Sant Agustí. És el pulmó verd del centre? És el Central Park de la ciutat vella? No, és un altre niu de ronya, on entre la malesa, viuen i es reprodueixen les més antipàtiques bestioles i s’acumulen quilos i quilos de deixalles vàries. Tot molt indigne d’eixir en À Punt.