El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un edifici ecosostenible al carrer Sant Jaume d’Alcoi comptarà amb 13 vivendes de lloguer social

Projecte de l'edifici / Imatge facilitada per l'Ajuntament

S'ha reconegut l'exploració d'un model residencial flexible i inclusiu que permet l'agregació d'unitats facilitant la generació de diferents respostes d'habitatge que puguen atendre les diverses unitats de convivència, segons indica el consistori a un comunicat.

Alcoi comptarà amb un nou edifici de vivendes de lloguer social ubicat en les confluències dels carrers Sant Joan i Embaixador d’Irles. Segons l’ajuntament, s'oferiran en lloguer social a preus limitats i amb preferència a persones joves i majors.

El Consell ha aprovat la declaració d'interés general i d'interés públic de sis actuacions de construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells Alcoi. El projecte s’ha adjudicat a Estudi Biga i Martí Sardà Arquitectes.


El projecte
Entre els aspectes del projecte destaca l'aposta per la construcció modular, així com per la integració de sistemes constructius que promouen la bioconstrucció i els materials quilòmetre zero.


A més, s'ha reconegut l'exploració d'un model residencial flexible i inclusiu que permet l'agregació d'unitats facilitant la generació de diferents respostes d'habitatge que puguen atendre les diverses unitats de convivència.


Així mateix, cal destacar el plantejament conceptual a partir d'un anell perimetral que "defineix la seua estratègia bioclimàtica, actuant aquests espais servidors com una galeria de transició que mitiga les condicions climàtiques exteriors", segons va explicar en el seu moment la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona.


La Generalitat invertirà 1.944.945,30 euros en els projectes i la construcció d'aquest edifici, que compta amb una superfície de 226 metres quadrats i la seua edificabilitat és d'aproximadament 1.398,12 metres quadrats, construïts en quatre plantes.

La regidora d'Habitatge, Maria Baca, destaca que “aquest projecte contribuirà a incrementar l'oferta d'habitatge públic en lloguer a preu limitat, una necessitat important a Alcoi en aquests moments. A més, ens ajudarà a complir amb els compromisos europeus i nacionals en matèria d'energia, clima i digitalització, així com els objectius assumits en l'Agenda Urbana Espanyola”.