El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un eix industrial fort entre Ontinyent, Alcoi i Ibi per a recuperar l'economia del territori

Reunió virtual entre les patronals que formen la Plataforma per la Reindustrialització Territorial

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial reclama mesures fiscals, financeres i laborals que ajuden a potenciar la capacitat productiva i la diversificació dels proveïdors per tal d'evitar dependència exterior. Consideren que la indústria de les Comarques Centrals, amb el compromís de les administracions, pot tindre un paper important en la recuperació de l'economia valenciana.

Els empresaris de les Comarques Centrals reclamen un "compromís al màxim" de les institucions públiques, tant locals, com autonòmiques i nacionals, per promocionar l'activitat econòmica industrial.

Asseguren que la indústria espanyola, tot i que genera el 13 per cent del PIB i el 12 per cent de l'ocupació directa, té efectes indirectes i induïts, i suposa el 30 per cent de l'ocupació indirecta. "Llocs de treball d'alta qualitat en termes de salari, estabilitat i formació; i amb una contribució proporcionalment superior a la d'altres sectors en els comptes públics en termes de cotitzacions, IRPF derivat, IVA, imposts especials i altres figures tributàries". També, expliquen les patronals, la indústria és responsable del 92 per cent de les exportacions i del 50 per cent de la inversió privada en investigació i desenvolupament. Són dades de l'àmbit nacional però "extrapolables" a les nostres comarques, i per això l'eix industrial Ontinyent-Alcoi-Ibi "és un dels territoris industrials més potents de la Comunitat Valenciana, diversificat, capaç d'adaptar-se i oferir respostes ràpides, com ha demostrat sempre, i especialment ara".

Però la Plataforma per la Reindustrialització Territorial creu necessària la implicació de les administracions públiques amb "mesures de xoc incentivadores en tots els àmbits", siguen financers, fiscals o laborals, no sols ara que la indústria s'ha reconvertit per ajudar al sector sanitari, sinó també progressivament per "estimular urgentment la demanda en l'àmbit nacional i les possibilitats d'actuació de les empreses en l'àmbit internacional".

Entre les propostes, es demana l'impuls de les empreses auxiliars de proveïdors en el nostre territori, per tal de no dependre de proveïdors exteriors al mateix temps que es generen llocs d'ocupació.

La Plataforma per la Reindustrialització Industrial de les Comarques Centrals està formada per les patronals de la Vall d'Albaida, COEVAL; Ibi i la Foia de Castalla, IBIAE; i l'Alcoià i el Comtat, FEDAC.