El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un emotiu comiat per a les monges d'Ibi

Autoritats locals d'Ibi amb les monges / Ajuntament d'Ibi
Durant més de 100 anys han estat fent una important tasca social

Sor Gloria, Sor Sara, Sor Ángeles, Sor Esther i Sor Lola partiran de les instal·lacions de l'asil iberut a causa de la seua avançada edat, per a acabar la seua vocació en altres llocs. L'Asil Sant Joaquín d'Ibi va ser fundat en 1901 per Francisca Guillem Martínez en una època dura i difícil per la pobresa que hi havia en aquells temps. No obstant açò, totes les germanes que han passat per la Fundació han deixat al seu pas el seu amor i el seu afecte a tots els iberuts que han necessitat ajuda.


Les Germanes Franciscanes de la Immaculada en la vila joguetera han viscut moments difícils, cuidant malalts i realitzant una labor assistencial en un temps sense tanta consciència social com en l'actualitat. Han complit amb la noble i altruista labor de prestar la seua ajuda als altres. 

L'alcalde, Rafa Serralta, i l'edil de Serveis Socials, María José Herrero, acompanyats per diversos membres de la corporació  i l'ex alcalde, Vicente García, visitaren l'asil per a acomiadar-les. Serralta ha volgut recalcar l'estima i el reconeixement del poble d'Ibi a totes les germanes que al llarg de tants anys han realitzat aquesta labor solidària, oferint consol, amor i afecte a moltes famílies del municipi. Així mateix els ha desitjat el millor en el nou camí que a partir d'ara emprèn cadascuna d'elles i els ha recordat que a Ibi sempre tindran la seua casa.