El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un encontre de joves europeus tria L’Orxa per parlar d’emprendre en entorns rurals

RuralBiz és l’esdeveniment europeu que ha acollit L’Orxa amb joves de França, Italia, Hungria, Serbia, Polònia o Espanya.

Joves d'entre 18 i 30 anys de diferents països d'Europa es van donar cita a L'Orxa amb l'objectiu de formar-se i aprendre estrategies i ferramentes per poder fer front a la despoblació que sofreixen algunes zones d'Europa.

RuralBiz és l’esdeveniment europeu que ha acollit L’Orxa, on s’ha parlat d’emprendre en entorns rurals.  Han participat joves d’entre 18 i 30 anys de diversos països d’Europa com França, Italia, Hungria, Serbia, Polònia o Espanya.

L'objectiu d'aquest projecte és desplegar estratègies encaminades a fomentar l'emprenedoria en el món rural, dotant als i les participants de competències i habilitats necessàries per a participar activament en el desenvolupament d'aquests territoris.

A través de les activitats no formals, les i els joves van desenvolupar i van millorar la seua creativitat, la seua capacitat de pensament crític i la seua iniciativa. Es busca combatre els problemes de despoblació de diverses zones d’Europa mitjançant la formació de joves que puguen tindre ferraments per revertir la situació.

Aquest projecte europeu ha sigut dissenyat per ASEID (Associació per a l'Ocupació, la Inclusió i el Desenvolupament), amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament de L'Orxa i la consultora especialitzada en projectes europeus Crea360.