El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un encontre en Penàguila reuneix a la Subdelegació del Govern, Guardia Civil i municipis sense Junta Local de Seguretat

La Guàrdia Civil va manifestar que les dades de delinqüència en aquestes poblacions s'han reduït i és responsabilitat de tots que aquesta tendència seguisca a la baixa

La reunió es va convocar amb l'objectiu de tractar temes com la violència de génere i altre col·lectius vulnerables, robatoris i expropiacions agrícoles, entre altres. S'han reunit als alcaldes i alcaldeses de les localitats de les comarques de L'Alcoià, Comtat, Marina Alta i Marina Baixa.

La Subdelegada del Govern, Araceli Poblador, juntament amb la Guàrdia Civil d'Alacant han convocat en les instal·lacions de l'Ajuntament de Penàguila als alcaldes i alcaldesses dels municipis de l'interior de la província careixen de Junta Local de Seguretat constituïda. Aquests pobles pertanyen a les comarques de L´Alcoià, El Comtat, Marina Alta i Marina Baixa.

A la reunió s’han tractat temes com la Violència de Gènere i contra grups vulnerables, el Pla contra els robatoris en explotacions agrícoles i ramaderes, el Pla Director, el Pla de consum i tràfic de drogues en zones d'oci, entre altres.

Poblador i el Coronel Cap de la Comandància d'Alacant, el Comandant Cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp, Jerónimo Pacheco, va detallar els diferents plans de seguretat, entre els quals van destacar: la lluita contra la violència sobre la dona i protecció dels col·lectius vulnerables, el Pla contra els robatoris en explotacions agrícoles i ramaderes, el Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat, el Pla de Resposta Policial al Consum i Tràfic de Drogues en Zones d'Oci, el Pla Major Seguretat.

De cara al futur, la Guàrdia Civil va manifestar que les dades de delinqüència en aquestes poblacions s'han reduït i és responsabilitat de tots que aquesta tendència seguisca a la baixa. En aquest sentit, el ponent va donar a conèixer als assistents una important eina de comunicació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, l'aplicació “Alertcops” del Ministeri de l'Interior, que permet, tant a les víctimes com als testimonis dels delictes, informar ràpidament els cossos de seguretat mitjançant un missatge de text i, també, amb l'enviament de fotografies i vídeos.