El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un estudi al Barri de la Sang d’Alcoi confirma el “problema estructural” dels edificis i “anirà a més” si no es posa una solució

Un dels edificis de 'La Sang' / Ajuntament d'Alcoi

El 31 de gener i el 2 de febrer es convocarà als veïns per donar-los a conèixer tots els detalls de l'estudi

Els veïns de 'La Sang' ja tenen l’estudi que determina les causes dels despreniments de les façanes. Segons l’Ajuntament, aquest estudi permetrà acollir-se als fons europeus “Next Generation” on dur a terme la seua rehabilitació. Diego Fernández, en representació dels veïns de La Sang, ha indicat que l’estudi confirma “el que ja sabien”, ja que l’arquitecte ha determinat que és “un problema estructural” i que, en definitiva, “els edificis estan mal fets”.

Fernández, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, sosté que el problema “anirà a més” i que no només es tracta d’un problema de convivència dels veïns sinó que és “una qüestió de seguretat per a tothom”.

L’estudi d’un arquitecte ha confirmat el que ja sabien els veïns des de feia dècades: els edificis tenen un problema estructural. Després de la redacció d’aquest informe, ara és més probable aconseguir els Fons Europeus Next Generation amb els quals dur a terme la reparació. L'Associació veïnal va proposar una reunió per a determinar i coordinar els espais en els quals donar a conéixer l'estudi al veïnat ja que a causa del gran nombre de propietaris la intenció és convocar-los en diferents grups els dies 31 de gener i 2 de febrer en l'Àgora.


Cal ressaltar que el problema afecta 143 habitatges, locals comercials i locals d'aparcament als carrers Cova Santa, La Sang, Sant Doménech, Passatge Sant Doménech, Trinquet i Costera del Gurugú. Pel que respecta al document que es presentarà, es tracta d'un estudi per a determinar les causes de les diferents problemàtiques constructives del “Barri La Sang” i de les seues possibles solucions.


Segons l’Ajuntament, l'estudi conté el Diagnòstic de l'estat en què es troba l'aplacat de la façana i les seues causes, una proposta d'intervenció, la valoració econòmica del cost de reparació i finalment una proposta de la millora de l'eficiència energètica dels edificis, valorant la possibilitat d'acollir-se als fons europeus Next Generation. L'encàrrec se centra en la problemàtica dels despreniments de l'aplacat de la façana que pot ocasionar un perill per a la ciutadania.


La regidora d'Habitatge, María Baca, ha destacat que”podem dir que aquest govern ha complit amb els compromisos que es van assumir al Plenari amb els veïns de la Sang. Esperem que aquest estudi puga servir perquè els propietaris comencen a treballar amb una proposta inicial i puguen aconseguir el màxim subvencionable d’aquests fons per donar solució a una problemàtica que han patit des de fa molts anys. També agraïm el treball que està fent l’Associació de Veïns de La Sang per canalitzar la coordinació que requereix aquest projecte”.