El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un estudi sobre les exportacions acredita la fortalesa de les empreses de la Vall d'Albaida

Visita de la secretària autonòmica a una empresa de La Vall d'Albaida / COEVAL
Les conclusions poden extrapolar-se a l'eix L'Olleria-Ontinyent- Alcoi-Ibi

Un estudi de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de València, elaborat amb la col·laboració de CaixaBank, sobre la distribució territorial de les empreses exportadores de la província de València posa de manifest que la comarca de la Vall d'Albaida forma part d'aquelles que tenen major fortalesa exportadora en la província de València. Comptar amb quasi 300 empreses exportadores, amb més de 120 dedicades al tèxtil. En les conclusions de l'estudi, les dades disponibles indiquen que poden extrapolar-se a l'eix industrial l'Olleria-Ontinyent-Alcoi-Ibi. Cal recordar que les patronals COEVAL, FEDAC i IBIAE impulsen la Plataforma per la Reindustrialització Territorial posant l'accent en el potencial de les seues comarques.

Un estudi de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de València, elaborat amb la col·laboració de CaixaBank, sobre la distribució territorial de les empreses exportadores de la província de València posa de manifest que la comarca de la Vall d'Albaida forma part d'aquelles que tenen major fortalesa exportadora en la província de València. Comptar amb quasi 300 empreses exportadores, amb més de 120 dedicades al tèxtil. En les conclusions de l'estudi, les dades disponibles indiquen que poden extrapolar-se a l'eix industrial l'Olleria-Ontinyent-Alcoi-Ibi. Cal recordar que les patronals COEVAL, FEDAC i IBIAE impulsen la Plataforma per la Reindustrialització Territorial posant l'accent en el múscul industrial de les seues comarques.

La comarca de la Vall d'Albaida té una llarga tradició industrial. La innovació i diversificació han impulsat l'activitat econòmica de la comarca. El 38% de les empreses exportadores es dediquen al sector tèxtil, principalment Ontinyent i Albaida. A més, 40 empreses del sector agroalimentari també exporten regularment. La major part són cooperatives i empreses relacionades amb la venda de fruites i verdures. 

Per què l'estudi posa en valor l'eix industrial L'Olleria-Ontinyent-Alcoi-Ibi. Sent un territori poc més del 3% de la població de tota la Comunitat Valenciana, compta amb més del 7% de les empreses industrials i prop del 10% de les exportacions de tot el territori valencià.