El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un funcionari de l'Ajuntament de Cocentaina, condemnat per sostreure diners públics entre 2009 i 2015

El funcionari condemnat no podrà tornar a treballar en l'Ajuntament de Cocentaina./ AM
S'ha arribat a un acord entre les parts per a evitar la seua entrada en la presó

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Cocentaina ha donat compte aquest dijous al matí de l'última novetat al voltant del cas de l'auxiliar de Tresoreria apartat del seu càrrec en el consistori l'any 2015 davant de les sospites de sostracció de fons públics. La Justícia ha dictaminat que l'acusat és culpable d'emportar-se fins a 60.500,68 euros de les arques municipals entre els anys 2009 i 2015. Ajuntament i condemnat han arribat a un acord per tal d'evitar la seua entrada en la presó, posat que l'ex funcionari ja ha retornat el gros dels diners furtats

La Justícia ha condemnat a l'auxiliar de Tresoreria de l'Ajuntament de Cocentaina que l'any 2015 va ser apartat de les seues funcions en tenir els primers indicis del que estava passant en la caixa pública contestana: els comptes no quadraven. Així s'ha explicat en la Junta de Govern celebrada aquest dijous al matí en la casa consistorial. La Justícia ha dictaminat en la seua sentència que l'acusat és culpable de malversació de fons públics en emportar-se fins a 60.500,68 euros de les arques municipals entre els anys 2009 i 2015.

Amb tot, l'Ajuntament de Cocentaina -com a part denunciant- ha arribat a un acord amb (l'ara) condemnat per a evitar la seua entrada en la presó. Aquest acord arriba després que l'ex funcionar haja retornat en tot aquest temps els 60.500,68 euros furtats entre els sis últims anys en què ocupava el seu càrrec a l'administració, així com la meitat dels interessos de demora. Ara haurà de retornar l'altra part corresponent dels interessos i no podrà treballar mai més en l'Ajuntament de Cocentaina.

Recordem que aquesta història es remunta a l'octubre de l'any 2015. En aquell moment, van ser precisament dues funcionàries del Departament de Tresoreria les qui van advertir algunes incorreccions en les arques públiques. Després de posar en coneixement dels fets tant a l'alcaldessa Mireia Estepa com a l'edil d'Hisenda Marcos Castelló, es van demanar diversos informes a Tresoreria. Davant aquests informes es va decidir suspendre el funcionari del seu lloc de treball de manera preventiva i posar la pertinent denunciar perquè el cas passara a les mans de la Fiscalia.