El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un gel hidroalcohòlic fet a Alcoi, en el breu llistat de projectes que reben ajuda del Govern

L'empresa alcoiana va dedicar esforços materials i personals durant la pandèmia per abastir el mercat de gel hidroalcohòlic. Ara el Govern agraeix l'adaptació amb una subvenció de 115.000 euros.

El Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica, al polígon de Cotes Baixes d'Alcoi, es va readaptar en ple confinament per a poder produir gel hidroalcohòlic, en un moment en què la societat el requeria i no hi havia oferta. Ara, el Ministeri el reconeix com un dels 8 laboratoris de cosmetologia de tota Espanya que ha dedicat esforços per ajudar en moments d'emergència.

El Ministeri d'Indústria subvencionarà amb quasi 11 milions d'euros un total de 50 projectes de tota Espanya, d'empreses que en l'inici de la pandèmia van fabricar productes necessaris per a l'atenció medica, com respiradors i equips de protecció; o considerats d'emergència, com mascaretes, bates o gel hidroalcohòlic. Dels 50 projectes, tan sols 8 són a laboratoris de cosmètica i d'eixos 8, el segon és d'Alcoi, el Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica, reconegut pel seu gel Beltranex, i a qui li concedeixen una subvenció de 115.000 euros.

Aquest laboratori es dedica a la fabricació de productes per a la cura de la pell, i durant el confinament no deixaren la seua producció perquè, tot i que la venda física en centres d'estètica o mèdics s'havia aturat, la venda en línia no sols seguia sinó que es va incrementar de manera important. Però era un moment en què la societat requeria certs productes dels quals no hi havia oferta suficient, i el Govern va reclamar l'ajuda de les empreses. Així, des de l'empresa alcoiana decidiren readaptar part de la seua producció per a fer gel hidroalcohòlic. No treballaven el producte ni tenien els ingredients, però van ser dels primers a reaccionar i el 13 de març el gel Beltranex ja estava en el mercat.

Ara, el Ministeri d'Indústria agraeix la resposta a la crida d'ajuda i reconeix la capacitat d'adaptació de les empreses, a qui intenta compensar part de la inversió que han de fer  amb una subvenció. I l'empresa alcoiana està la 17 en la llista dels 50 projectes subvencionats, amb una de les notes més altes. Mauricio Sanchis, gerent del laboratori, explica a més que tan sols hi ha 8 laboratoris de cosmetologia en la llista i són el segon. "Més enllà de la subvenció en si, aquest reconeixement és important perquè som una petita empresa local i estem en el llistat amb una qualificaciò per davant de grans empreses que facturen moltíssim i disposen de mots més mitjos per a I+D. Per exemple Sesderma o inclús RNB i SPB, que fabriquen per Mercadona.  Estar ahí és un orgull i un reconeixement a la nostra aposta per la qualitat".

L'empresa, a més, acaba de traure una nova varietat de Beltranex pensada en els xiquets