El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un grup de festers de la Magenta es planteja querellar-se contra l’ex primer tro

Divendres a la nit, vora 40 persones vinculades a la Filà Magenta d’Alcoi, s’han reunit per a intercanviar opinions al voltant dels problemes econòmics que pateixen derivats de la gestió de l’anterior primer tro. Es plantejen anar als jutjats i posar una querella.

Els locals de la Filà Magenta han acollit aquest divendres una reunió no oficial on unes 40 persones vinculades a l’entitat han parlat sobre la situació que pateixen en el seu any de capitania i després dels problemes de gestió i liquidesa que arroseguen dels últims anys, especialment en l’alferesia.

Aquestes persones han plantejat la possibilitat de presentar una querella contra l’ex primer tro després que es detectaren suposades irregularitats en els comptes.

Així, i segons ha pogut saber aquest digital, unes 20 persones mostraren la seua predisposició de personar-se, i a afegir-se a aquesta querella que es podria presentar en les pròximes dues setmanes.

La reunió i l’acció es va convocar a titol personal i sense que la gestora que dirigeix la filà tinnguera cap vinculació.

Sanció de l’Associació a l’ex primer tro

Cal recordar que l'ex primer tro de la Filà Magenta no podrà participar de la Festa en cap de les 28 filaes, ni formar part activa en actes oficials durant dos anys. Aquesta sanció respon a què va convocar una junta general de la filà quan havia estat apartat de les seues funcions almenys mentre s'aclariren les presumptes irregularitats comptables detectades aquesta entitat després de les passades Festes.