El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un grup de robòtica del Campus d’Alcoi de la UPV guanya un concurs de vehicles autònoms

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi de la UPV (GROMEP) és el guanyador de la tercera edició de l’Autonomous Driving Challenge

Els guanyadors són 5 estudiants del Grau d'Enginyeria Mecànica i del Grau d'Informàtica. El premi ha sigut de 5.000 euros i les proves han consistit en quatre reptes ordenades pel nivell de dificultat. L'equip orientat i acompanyat per professors de la UPV ha aconseguit que el cotxe tingués un sistema dotat per siturar-se en la ciutat i orinetar-se sense necessitat de conductor humà.

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi de la UPV (GROMEP) és el guanyador de la tercera edició de l’Autonomous Driving Challenge, un concurs de vehicles autònoms dirigit a universitats. GROMEP va finalitzar la primera jornada com a tercer classificat. El premi és de 5.000 euros. Van participar 5 estudiants del Grau en Enginyeria Mecànica i del Grau en Enginyeria Informàtica. Ells són Julen Morante, Pablo Montoyo, Elena García, Shen Gary Pernia i Daniel Gaspar.

El grup de Generació Espontània del Campus d'Alcoi ha programat un vehicle autònom per aconseguir superar 4 reptes. Segons Jaime Masiá, responsable del grup i professor del Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials, indica que moltes de les universitats no han pogut participar pel gran nivell de les proves. Els reptes que s'havien d'abordar anaven de menor a major dificultat. El primer repte s'ha desenvolupat en una hipotètica ciutat, on el vehicle havia d'anar d'un punt a un altre.

Les altres proves han tingut un alt grau de dificultat. Segons Masiá, els altres reptes comptaven amb obstacles, semàfors, lectura de senyals, altres vehicles i, fins i tot, es realitzava una maniobra d'aparcament. L'equip de la UPV va programar el vehicle dotat de càmeres, sensors de proximitat i un sistema làser per a detectar vehicles i obstacles. En definitiva, un sistema per a situar-se a la ciutat i orientar-se sense necessitat que el vehicle siga conduït per una persona.

El programa de Generació Espontània de la UPV és una llançadora per a iniciatives que provenen enterament dels estudiants de la universitat. Es potencia al màxim les tan aclamades competències transversals i la figura del mentor-estudiant.