El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un informe de 2015 conclou que el Fernando Reig necessitava "una intervenció immediata", segons Guanyar Alcoi

Aquest dilluns s'obri Fernando Reig / AM
El pont es reobri després de 20 mesos tallat al trànsit de vianants i vehicles

Hores abans de que puguen tornar a circular vehicles per aquesta infraestructura, Guanyar Alcoi ha fet públics dos informes que demostren que el pont necesitaba "una intervenció inmediata" ja en 2015. Guanyar ataca al govern central del PP afirmant que "es vol deixar passar l'assumpte i fer veure que tot el mal ha sigut inevitable i independent de les decisions preses". Les crítiques de la coalició no acaben ací, sinó que també critiquen al govern municipal socialista per "no haver treballat de forma efectiva per a la depuració de responsabilitats"

Aquest dilluns 16 d'abril, el Pont Fernando Reig, que ha estat tancat durant 20 mesos, es reobri després de les obres. Cal recordar que aquest està tancat a vehicles i vianants en agost de 2016, després del trencament d'un dels tirants. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, estarà a Alcoi aquest dilluns a partir de les 11 per reobrir-lo. Hores abans que puguen tornar a circular vehicles per aquesta infraestructura, Guanyar Alcoi ha fet públics dos informes que demostren que el pont necessitava "una intervenció immediata" ja en 2015.

Els informes als quals ha tingut accés Guanyar indiquen que el pont té "problemes de disseny", com és el sistema de desaigües o el disseny dels tirants. A més, la coalició també ha comprovat "problemes d'execució d'obra" com és la deficiència en el recobriment de formigó o en les soldadures. Guanyar incideix que els problemes d'execució es podrien haver previst amb controls de qualitat i inspecció encara que "desconeixen que tipus de controls es van desenvolupar en 1986", ja que el pont es va construir entre 1985 i 1987.

Segons Guanyar, també s'afigen problemes de manteniment com a deterioració dels conductes d'evacuació d'aigua de PVC o corrosió, que es podrien haver evitat amb "inspeccions" o "inversions en manteniment".

La senadora alcoiana de Podem, Vicenta Jiménez, va preguntar al govern sobre aquesta infraestructura. Segons la informació facilitada per Guanyar, l'executiu de Rajoy va argumentar que l'execució del pont "es va realitzar d'acord amb la tecnologia i les millors pràctiques constructives del moment de la seua construcció". La formació que encapçala Estefania Blanes a Alcoi sosté que s'haguera pogut "si no evitar l'actuació de reparació, reduir la despesa econòmica". La inversió total en aquesta obra ascendeix a prop de 10 milions d'euros, segons Foment.

Fernando Reig es reobrirà al tràfic 20 mesos després. Guanyar ataca al govern central del PP afirmant que "es vol deixar passar l'assumpte i fer veure que tot el mal ha sigut inevitable i independent de les decisions preses". Les crítiques de la coalició no acaben ací, sinó que també critiquen al govern municipal socialista per "no haver treballat de forma efectiva per a la depuració de responsabilitats".