El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un joc per a recórrer Europa, l'última proposta en què participa l'Associació Alicante Turismo Interior

Angelo Brigante i Jordi Linares presenten la idea de viatjar dins d'un joc
S'ha presentat el projecte a Europa per tal d'aconseguir finançament i posar-lo en marxa en els pròxims 2 anys

Vius en l'Edat Mitjana, amb l'obligació de fugir. I en el teu viatge passes per llocs com el Monestir Meteora en Grècia, el mont Majella en Itàlia, la ciutat de Kotor, a Montenegro, i les Covetes dels Moros a Bocairent, en Espanya. Tot per acabar en el lloc on s'obri la llum, la universitat de Cracòvia. L'Associació Alicante Turismo Interior participa en la creació d'un joc per atraure visitants d'una manera diferent.

Cinc parades en cinc punts diferents d'Europa, on cal buscar pistes, trobar-se en algú o localitzar un lloc determinat. Però no és una ruta qualsevol, sinó un viatge per la foscor de l'Edat Mitjana, buscant la llum que ens dóna el coneixement. És una ruta transnacional que passa pel Monestir Meteora de Grècia, la ciutat de Kotor a Montenegro; les ermites que escalen el mont Majella a Abruzzo, Itàlia; i les covetes dels Moros de Bocairent, ací a prop nostre. L'última parada serà a la Universitat de Cracòvia, fundada en l'any 1364, en plena edat mitjana, però que va suposar l'arribada de la llum.

És el projecte Cosme, una idea de la companyia turística italiana Abruzzo.com, en la que participen associacions turístiques dels diferents països, en el nostre cas l'Associació Alicante Turismo Interior, amb seu a Alcoi. Fins a Alcoi ha vingut l'encarregat d'Abruzzo, Angelo Brigante, per a explicar la idea i la necessitat d'unir xicotetes associacions per a potenciar el turisme local i la desestacionalització, problemes comuns entre Itàlia i Espanya. Així, ens presenten aquest joc que permet "comprovar com l'individu va viure en l'Edat Mitjana", diu Brigante "són sempre històries d'invasions i fugides. Però fugir també pot ser una solució si fuges cap a la cultura". Jordi Linares, president de l'Associació Alicante Turismo Interior, diu que "en la foscor pròpia de l'Edat Mitjana, la gent fugia a llocs com Montenegro o la Coveta dels Moros, però amb la llum que ofereix la Universitat, tot s'aclareix".

Els cinc països implicats, Abrezzo.com, i una empresa creadora de videojocs, han preparat un projecte que s'ha presentat a la Unió Europea, amb la intenció d'aconseguir una subvenció d'entre 300.000 i 500.000 euros que els permetria posar la idea en marxa durant els pròxims 2 anys. Si funciona, després serien les associacions turístiques i empreses del ram de cada lloc les encarregades de donar-li continuïtat. "El joc és un instrument tecnològic que proposem per a potenciar la destinació turística", diu Brigante. Un joc que plantejarà proves, dilemes de geolocalització o fins i tot que interactues amb la gent de la zona, "demanant-te que entres a un bar i et demanes un plis-play, per exemple", explica Jordi Linares.

L'Associació Alicante Turismo Interior participa en aquest projecte gràcies a la relació feta amb Angelo Brigante i Abruzzo.com en els últims anys amb diferents accions turístiques. Per exemple, han presentat junts el programa PLEASE, finançat amb fons europeus, i que anima als majors a utilitzar internet per a reservar les seues vacances. Junts aposten per la col·laboració entre associacions turístiques i xicotetes i mitjanes empreses per a poder oferir una oferta diferent i complementària que incidisca en destinacions més xicotetes, i fins ara oblidades.

Per altra banda, des de l'Associació Alicante Turismo Interior continuen treballant en altres projectes. Jordi Linares avança que d'ací poc es presentarà una col·laboració amb el Patronat de la Costa Blanca i el restaurant de Kiko Moya; i també està prevista la presentació del Costa Blanca Challenge, un esdeveniment esportiu per a atraure visitants a l'interior. L'Associació Alicante Turismo Interior també ultima una guia gastronòmica de l'interior.