El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un llibre sobre les Ambaixades d'Alcoi amb final emotiu i solidari

Lliurament de la recaptació / Xarxes socials Cpità Tomasines 2019

S'han venut més de 300 llibres i s'ha aconseguit recaptació per a una tercera associació

La Filà Tomasines ha acollit el lliurament de la recaptació per la venda del llibre ‘Embajadas, arte y historia'. L'exambaixador moro, Juan Javier Gisbert, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, ha destacat "l'emotivitat" d'aquest acte tant per a les associacions com per al món de la festa, ja que s'ha aconseguit "una obra cultural per sempre impresa". Les associacions a les quals està destinada la recaptació són Fundación La Salle Acoge, l'Associació Valenciana de Malalts d'ELA (ADELA), i l'Associació Espanyola d'Inmunodeficiencies Primàries (AEDIP).

Aquesta iniciativa solidària ha sigut promoguda per les Tomasines i el seu capità de 2019, Juan Enrique Miralles. Part important de la publicació també l'ha tinguda Juan Javier Gisbert, ambaixador moro fins fa pocs anys. Cal destacar que en un principi anaven a posar-se a la venda 300 exemplars del llibre 'Embajadas, arte y historia', però a causa de la gran demanda han sigut molts més.


Aquest augment de les publicacions ha fet que ADELA puga beneficiar-se de part de la recaptació, ja que en un principi els diners eren per a dues associacions. En representació de l'ASJ, ha acudit el president, Juan José Olcina.

La publicació
Al llarg de 432 pàgines i més de 700 imatges, s'arreplega molta informació sobre els ambaixadors i les ambaixades, amb 29 biografies de diferents ambaixadors, o reproduccions dels diferents llibrets de les ambaixades. Però també moltes curiositats com l'única fotografia que es guarda de quan l'ambaixador baixava fins al castell amb els ulls tapats, per no descobrir el camí fins a la fortalesa enemiga. O que els primers ambaixadors del que tenim constància s'anomenaven Gisbert i Sanz, tal qual els ambaixadors actuals.


L'autor de la portada del llibre és Ignacio Trelis. El llibre a més va acompanyat amb un CD de regal on s'arrepleguen 70 anys de les veus de les ambaixades.