El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un logo únic per a difondre el patrimoni industrial d'Alcoi

El logo es basa en els fanals característics d'Alcoi
L'Associació Llegat Històric Industrial d'Alcoi i el seu entorn, LHIA, dóna a conéixer la seua identitat amb el nou logo

Està basat en un tret identificatiu de la ciutat d'Alcoi: les línies rectes que acompanyen als fanals de la ciutat. L'Associació Llegat Històric Industrial d'Alcoi i el seu entorn, LHIA, ha signat un conveni amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi perquè dissenyen el logo i investiguen tota la seua potencialitat en un futur. LHIA es queda amb el dret d'explotar-lo, perquè l'objectiu és que siga conegut per tots i fàcilment identificable.

LHIA, l'Associació Llegat Històric Industrial d'Alcoi i el seu entorn, ha presentat el seu nou logo que la identificarà al llarg de totes les seues activitats o promocions. Un logo molt pensat i elaborat per l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, en concret pel departament de disseny gràfic dirigit per Rafael Calbo i amb el treball de l'estudiant Julio Redondo.

El logo es nodreix en el seu origen d'una de les imatges més identificatives d'Alcoi: els seus fanals, i les línies rectes que les marquen tant en la part alta com en les bases. Marca una identitat corporativa dinàmica, ja que el joc de línies i formes permet adaptar-ho a l'activitat, suport o moment determinat. Rafa Calbo explica que "és una identitat visual corporativa dins del context industrial alcoià, però també dins del context cultural, d'un Alcoi creador i creatiu, un Alcoi que no oblida el seu passat, viu el present, i es projecta cap al futur".

S'ha utilitzat un tipus de lletra lliure d'impostos, Podkova, "una tipografia de gran personalitat", explica Calbo. Per als textos més llargs s'ha assignat la Montserrat, "de pal sec, més llegible i d'inspiració modernista".

El logo dóna forma a la marca Alcoy Industrial, que ja s'ha registrat a l'Oficina Europea de Marques. LHIA i l'EASD d'Alcoi han signat un conveni per a fer aquest logo que no es queda només en la creació i disseny, sinó que l'Escola d'Art continuarà investigant les seues possibilitats. Es reconeix l'autoritat intel·lectual de l'EASD però LHIA tindrà la potestat per al seu ús i explotació econòmica, si cal, mitjançant una línia de productes a la venda. L'objectiu final és que el logo siga identificable per tots, "que siga el suport del missatge que volem fer arribar, i que siga un segell de qualitat dels productes fets en la zona".

El nou logo és molt adequat sobretot per a les xarxes socials. Perquè un dels objectius ara de LHIA és arribar, sobretot, a la joventut, "els joves han de conéixer la història, d'on venim, per a pensar en un futur que ha d'estar basat en la indústria 4.0 i no en la manufactura tradicional alcoiana".

L'associació LHIA naixia en maig del 2017 i, segons explica Enrique Masià, el seu president, "arreplega la inquietud de molts, de ganes de recuperar el nostre passat industrial per a millorar el futur. Sobretot recuperar eixe esperit innovador i empresarial, l'orgull de la faena ben feta, l'ètica del treball i l'esforç, i la cooperació econòmica i social; claus del funcionament d'aquesta ciutat". Entre els projectes que tenen entre mans ara estan diverses exposicions per al llarg 2018, i també volen impulsar la creació d'un museu industrial a la ciutat.