El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un mapa sonor de Cocentaina o megafonia per al camp de la Vila, algunes de les propostes dels contestans per als pressupostos participatius

La pròxima cita dels pressupostos participatius és una assemblea oberta el 17 d'abril on els proposants defendran els seus projectes

Cocentaina anima als seus veïns a participar, proposar idees, i votar què volen que es faça al poble amb part del pressupost municipal. En l'edició d'enguany 8 persones o entitats han presentat un total de 9 projectes. Ara es valoraran i després de defendre's en una assemblea oberta, s'obrirà el termini de votacions.

Ja s'ha tancat el termini perquè els contestans presenten propostes als pressupostos participatius, amb un total de 9 projectes presentats per 8 persones o entitats. Des del consistori expliquen que les propostes són molt variades, i es pot trobar per exemple, la creació d'un mapa sonor de Cocentaina; la instal·lació d'un marcador electrònic i megafonia al camp de La Vila; o un projecte d'estimulació per a persones amb diversitat funcional.

Ara els tècnics municipals estudien la viabilitat, tant econòmica com tècnica, de les propostes presentades, per a vore quines poden passar a la següent fase de votació. Les propostes i els seus informes de viabilitat es publicaran d'ací poc a la web de Cocentaina Participa, per tal que "totes les persones puguen consultar-les i pensar a quina destinaran el seu vot".

La pròxima cita és per al 17 d'abril, en una assemblea oberta on els proposants podran defendre públicament els seus projectes. Serà a partir de les 19,30 hores al centre social Real Blanc. Després d'aquesta presentació serà el moment per a votar, i que entre tots els veïns decidisquen a què volen destinar part dels pressupostos municipals.

Mireia Estepa, regidora de participació ciutadana, explica que les propostes vénen de diferents sectors, i que les han presentades tant persones particulars com clubs esportius, un col·legi o associacions contestanes, "idees molt distintes per al poble, una mostra més de la diversitat que tenim i una gran oportunitat per a aprofitar-la en el disseny d'una Cocentaina per a tots i totes". Estepa considera "molt important la participació dels nostres veïns i veïnes en tot allò que té a veure en la construcció del nostre poble, perquè al cap i a la fi a través dels Pressupostos Participatius el que aconseguim és que la ciutadania ens faça saber a qui governem què volen per a Cocentaina i són ells qui proposen i qui decideixen en què s'inverteix una part del nostre pressupost".