El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un miler de persones recorre als serveis socials d'Alcoi des de l'inici de l’Estat d’Alarma

Instal·lacions dels Serveis Socials en Alcoi.

Aquests serveis s'ofereixen des de l'Ajuntament en coordinació amb entitats com ara la Creu Roja.

Més de 1.000 persones han requerit l'assistència dels serveis socials d'Alcoi durant les dues primeres setmanes d'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Als serveis habituals que s'oferien abans de la crisi se sumen altres nous, com ara l'alberg social a la zona nord o el repartiment de menjar a menors amb beca menjador.

Recordem que el Centre Social de la Zona Nord s'ha habilitat com alberg per a les persones sense sostre, tant per a poder pernoctar com per cobrir necessitats com ara calfar-se, dutxar-se o menjar. El Servei que està obert de 9 de la nit a 9 del matí ha realitzat en aquestes dues setmanes un total de 43 serveis, 15 la primera setmana i 28 la segona. Són 7 les persones que estan fent ús del servei, en alguns casos només utilitzant la dutxa.

Un altre dels serveis implantats és el repartiment d'un catering a menors que tenen la beca de menjador. En total, s'han repartit setmanalment un total de 103 menús a 44 nuclis familiars. També es pot fer ús del repartiment de menjar no perible a domicili, amb el qual s'han repartit productes a un total de 129 famílies que suposen 393 persones.

Per a les persones que viuen soles i no poden eixir de casa per a llençar la brossa també hi ha servei d'ajuda, atenent-se en les dues primeres setmanes a un total de 18 persones; sumat al servei per a passejar mascotes, que es realitza en col·laboració amb la Protectora d'Animals.

L'últim servei posat en marxa per l'Ajuntament ha estat un telèfon d'atenció psicològica, el 965537206 que atén de 9 a 14 hores de dilluns a divendres amb personal titulat en psicologia.