El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un milió d’euros de la Diputació per ajudar als artesans de la Festa

Sebastián Cañadas i Carlos Mazón / Diputació

Segons la Diputació, "podrà optar a una ajuda de fins a 5.000 euros per a cobrir, entre altres despeses, la quota d'autònoms, el lloguer mensual del local de negoci o els vehicles o les despeses de telefonia, aigua, electricitat o seguretat”.

40 municipis de la província d’Alacant i uns 184 professionals podrien beneficiar-se de les ajudes d’indumentària festera de la Diputació d’Alacant. El govern provincial distribuirà prop d’un milió d’euros en aquest sector tan perjudicat per la Covid-19. Segons el comunicat, destaquen les nostres capitals de comarca com són Alcoi i Cocentaina.

Aquestes subvencions, que es canalitzaran a través dels ajuntaments, podrien arribar a 184 professionals dedicats a la confecció i elaboració de vestits, calçat i complements relacionats amb les festes. Podran beneficiar-se aquells artesans que tinguen la qualificació que concedeix sobre aquest tema la Generalitat i la mitjana mensual de la facturació siga igual o inferior als de 2019.

El diputat de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius, Sebastián Cañadas, ha explicat que cada professional que tinga la qualificació artesana a 31 de desembre de 2021 “podrà optar a una ajuda de fins a 5.000 euros per a cobrir, entre altres despeses, la quota d'autònoms, el lloguer mensual del local de negoci o els vehicles o les despeses de telefonia, aigua, electricitat o seguretat”.

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha explicat que “com hem anat demostrant al llarg d'aquests dos últims anys, la institució provincial ha estat, i continuarà estant, al costat de tots aquells que pitjor l'han passat per les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia i, no n'hi ha dubte, que el sector artesà de la indumentària festera de la nostra província és un dels més afectats per aquesta situació, ja que no han pogut recuperar fins ara els seus ingressos”.