El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Un món sense cadenes". L'exposició a l'Àgora que recull la trajectòria d'UGT durant la II República

L'alcalde Toni Francés amb el el Secretari Territorial d'UGT-PV, Ismael Senent.

La Unió General de Treballadors es va constituir l'any 1888 gràcies al treball conjunt de 44 societats obreres. Es tracta del sindicat més antic de l'estat espanyol i del segon més antic a Europa.

El sindicat UGT porta a la nostra ciutat "Un món sense cadenes", una mostra fotogràfica itinerant que es podrà visitar a la sala Àgora (plaça Ramón y Cajal, 6) fins al divendres 26 d'octubre. Es tracta d'una de les iniciatives per a commemorar els 30 anys del sindicat al País Valencià, i els 130 a l'estat espanyol.

Durant la inauguració de l'exposició, l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha recordat els projectes que la Unió General de Treballadors va dur a terme a la nostra ciutat durant la II República, com per exemple la construcció d'habitatges a través d'un projecte de la Fundació Pablo Iglesias, i també la creació de blocs d'habitatges a l'Eixample per tal d'oferir-los a la classe treballadora; "iniciatives truncades pel colp d'estat i per la barbàrie del règim franquista" ha recordat Francés.

El Secretari Territorial d'UGT-PV, Ismael Senent, ha destacat la necessitat de "recuperar la iniciativa" dels temps de la II República, i ha fet valdre el paper històric de la Unió General de Treballadors, la qual assegura que "ha estat darrere de cada èxit aconseguit en matèria de drets de treballadors i treballadores".

El Vicesecretari General de l'organització, Guillermo Martí, ha reconegut que el títol de l'exposició fa al·lusió a les cadenes dels treballadors que la UGT ha permés trencar al llarg de la seua història. També ha esmentat altres iniciatives per a commemorar el passat de la formació, com la recuperació de figures històriques de l'alçada de Matilde Salvador, Rodolfo Llopis i Pascual Tomás.