El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un monòlit de pedra en l'accés d'Alcoi recorda a l'enginyer Luis García Poveda

La vídua de Luís García ha estat present en l'homenatge a l'enginyer

L'enginyer, natural de Monòver, residia en Alcoi amb la seua família. Ens ha deixat enguany i els enginyers valencians li concedeixen el premi Enginyer de l'Any. HA intervingut en diverses obres tant en la nostra província com en el Marroc o El Senegal. 

AVINCO, l'Associació Valenciana D'Enginyers Consultors, ha fet un reconeixement pòstum a l'enginyer Luis Garcia. Natural de Monòver, residia a Alcoi en la seua família, però malauradament ens ha deixat aquest mateix any, i els enginyers valencians han decidit atorgar-li el premi Enginyer de l'Any 2018. El reconeixement inclou un diploma però també un monòlit de marbre amb el seu nom a la rodona d'accés de l'autovia a Alcoi al sud.

Vicente Candela, president de l'associació valenciana d'enginyers, destaca la dilatada carrera de Luis García, "tota una vida dedicada a l'enginyeria en la seua faceta de contractista, amb importants obres en la ciutat d'Alcoi". Així, expliquen que ha participat en obres hidràuliques com ara preses, dessaladores, ports, estacions de bombeig o depuradores entre altres; i no sols en Alcoi i municipis valencians sinó també en el Marroc o el Senegal. En carreteres alacantines ha participat en la construcció de ponts i passos inferiors, a més de diversos projectes d'urbanització de parcs o fins i tot la reurbanització del nucli històric d'Alcoi.

Assistents a l'homenatge

AVINCO reuneix al voltant de vint empreses del sector de l'enginyeria civil, industrial, arquitectura i medi ambient de la Comunitat Valenciana. És el segon any que atorguen aquest premi anual, patrocinat a més pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Comunitat Valenciana, COICCP; la Federació de Contractistes d'Obra Pública de la Comunitat Valenciana, FECOVAL; i el Col·legi Oficial d'Enginyers de Monts valencians.