El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Jaume Brotons, veí d'Alcoi

Jaume Brotons

Un nou any i la política bruta com sempre

Estrenem nou any, aparentment amb bones notícies, com són l'aprovació d'uns nous  Pressupostos Generals de l'Estat, que impliquen la pujada de l'IPC …

Estrenem nou any, aparentment amb bones notícies, com són l'aprovació d'uns nous  Pressupostos Generals de l'Estat, que impliquen la pujada de l'IPC de les pensions, l'augment  de les ajudes per a matrícules universitàries, la pujada del 2% del sou als Funcionaris, noves  partides per a Salut Mental, per a escolarització de nens entre 2 i 3 anys, noves ajudes amb el  nou "complement a la infància" per a les famílies vulnerables amb menors d'edat.

Comença l'any també per aconseguir ajudes per a Habitatge, com les del Lloguer, la  Rehabilitació, etc. S'ha aconseguit un acord laboral (encara que millorable) entre empresaris i  els sindicats més representatius. S'augmenta ostensiblement la partida per a Dependència, per  a I+D+I, etc. Però malgrat tot, es parla del Ministre Garzón, suposadament perquè tira per  terra la carn espanyola, però no pel que suposa de dany ecològic i maltractament animal determinats sistemes de criança, carn que després consumim la majoria, la barata, ja que no  podem comprar la dels acaudalats.

Es parla per suposat que el Govern és el més radical de la Història, es porta molt bé amb  Veneçuela i Cuba -i que ens importarà a nosaltres aquests dos països, per portar el nostre dia a  dia, amb els problemes que tenim-. Es parla de Catalunya des de la dreta extrema sense  aportar solucions, perquè només els importa crispar a la Societat -Espanya es trenca-, mentre  un problema territorial tan greu no es contempla des d'una persepctiva d'Estat.

No es renoven Òrgans Constitucionals, perquè no interesa, perquè recórrer al Suprem o al  Constitucional, atesa la composició d'aquests i altres alts Òrgans judicials, a la dreta li dóna  rendiment i així es va recórrer la llei del Matrimoni Igualitari, la llei de l'Avortament, ara la llei  d'Eutanàsia, la nova llei d'Educació, que intenta incentivar una cosa que per a tothom hauria  de ser clara, la qualitat de l'Escola Pública. Vox i PP no els importen la Sanitat, des del principi  han torpedinat qualsevol mesura sanitària fins i tot amb aquesta situació tan greu de  Pandèmia, només els importa el seu rèdit electoral. No els importa per exemple la pujada de  l'SMI – Sou Mínim Interprofessional – que ho ha fet com mai.

Volien aquests partits tan patriotes que els pensionistes cobraran només un 0'25% més a  l'any, perquè era l'única cosa viable per al sistema de Pensions, però no parlaven res  d'augmentar la pressió fiscal de la Seguretat Social per arribar a la mitjana europea, o de més  inspeccions laborals per aflorar l'economia submergida i que la gent cotitzi per al seu futur i  per atendre ara el pagament de les pensions de les nostres persones grans, que al seu dia van  cotitzar.

Van a Europa (PP i Vox) ha parlar malament del Govern d'Espanya ia demanar que no es donin  "els ajuts pel Covid", del Pla de Resiliència i Recuperació, no els importa a qui puguin beneficiar  aquests ajuts, per tal d'atacar al Govern de la seva pròpia nació. Per aixó tenen Ayuso a Madrid  que és un "exemple de com governar" i també de guanyar eleccions, baixa els impostos a  empreses i les deslocalitza, -moltes volen anar a Madrid per pagar menys- però al mateix  temps com no recapta prou, li demana a l'Estat que li doni més diners per a la seva Sanitat o  Educació, és clar a costa de donar menys a les altres Comunitats de l'Estat, que si aporten i  paguen impostos, que ens ho diguin a la Comunitat Valenciana la pitjor finançada de tot  l'Estat.

Van recurrir al seu dia la reforma de l'Estatut de Catalunya (els mateixos, els del PP) i van  aconseguir que d'un 7% d'independentistes (només es de ERC), passés a ser gairebé el 50% de   la població que es vol marxar d'Espanya i això sí, ells no tenen culpa de res, i ara els altres a  intentar arreglar-ho i els acusen de vendre Espanya i de traïdors.

La gent s'asseu al sofà de casa i sent només un munt de Mitjans al servei dels poderosos  intoxicar l'opció pública. Van votar Ayuso fins als d'un barri com Vallecas de gent humil, però  segueixen sense tenir prou ambulatoris, sense urgències mèdiques adequades, sense  habitatges socials, sense educació de qualitat, però això sí, es pot prendre unes copes a  qualsevol hora i no "trobar-se amb la seva exparella" a Madrid, perquè és molt gran, és clar  que val la pena viure a Madrid amb aquesta Presidenta.

Acabo dient que l'única cosa lamentable és no saber discernir el raonable del que no ho és,  com es gestionen moltes coses i com les gestionaven o les gestionaran els qui van governar  robant tants diners a la gent (que ens ho diguin a la Comunitat Valenciana la de casos, fins i tot  ho van fer amb la construcció de Col·legis o per a l'Ajuda al Tercer Món), però potser encara a  les properes eleccions tornen a guanyar, i és que molta gent com els "ases" ensopeguen dues  vegades. Esperem que algún dia, molts assoleixin la racionalitat i el sentit comú o el que és el  mateix “obrin els ulls”.