El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un nou cas a Alcoi, el tercer en les últimes dos setmanes

Segons l'actualització per municipis i departaments oferida aquest 24 de juliol, sumem 1 nou cas i ja en tenim 397 casos confirmats per PCR a les comarques. 3 corresponen als últims 14 dies. No variem la xifra de morts, estable des de principis de juny. 

Els casos als departaments de la costa es multipliquen, mentre que a l'interior es manté una major estabilitat o increments, almenys, mínims. La província d'Alacant ha sumat en tres dies 84 nous casos, dels quals tan sols 1 pertany a les nostres comarques. 

Continua el degoteig de nous casos a les nostres comarques, i en les últimes tres actualitzacions (es fan dos per setmana) hem sumat un en cada una. El nou cas detectat en els últims dies correspon a Alcoi, igual que els dos anteriors. La resta de municipis de les nostres comarques no presenten casos des de fa almenys un mes. 

Però a la província d'Alacant, les dades dels últims tres dies denoten cert descontrol. Les actualitzacions del 21 al 23 de juliol sumen un total de 84 nous casos a la província. De fet, la consellera de Sanitat Ana Barceló reconeix que "l'augment de casos positius que estem veient en els últims dies, és un clar avís a la prudència de tots els ciutadans". Els departaments més afectats són el d'Elx, on han passat de 20 a 39 casos en aquests dies, o Elx-Crevillent que ha passat de 25 a 41 casos. El departament de Sant Joan (que abasta la meitat de la ciutat d'Alacant, Campello, Mutxamel, Xixona i Sant Joan) ha duplicat els casos de 6 a 12, per un brot detectat a la platja de Sant Joan. I també a Torrevella s'han disparat, de 10 a 24 casos. 

El nostre departament és dels pocs on el creixement és lleuger. A Oriola tan sols s'han detectat 2 nous casos, i Dénia està igual que dimarts 21, amb tan sols 1 cas.

A prop de les nostres comarques però ja en València, tenim el departament de Gandia, un dels més castigats ara per ara, amb 94 casos en l'última quinzena.

Precaució, i actueu sempre intentant no ser un possible canal de transmissió. 

 

Si vols saber més, ací recopilem amb cada actualització les dades referents a la província d''Alacant, i ací pots consultar cada actualització per municipis al nostre departament.