El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un nou enemic per al teuladí: la gespa artificial

Una investigació en diversos parcs d'Alcoi, Cocentaina, Muro i Ontinyent revelen que on es posa gespa artificial, disminueix dràsticament la població de teuladins. 
 

Els parcs de les nostres comarques on s'ha instal·lat gespa artificial han vist reduïda la població de teuladins en més de la meitat. Així ho constata un estudi de les universitats de València i Alacant. 

El teuladí és un company de l'ésser humà des de la prehistòria, i un indicador de la salut d'una ciutat. Però la seua població ha descendit en les zones urbanes dràsticament durant el darrer segle vint, i diversos investigadors estudien les causes. I una d'elles és la instal·lació de gespa artificial en parcs, com constata un estudi fet per tres investigadors de les universitats de València i Alacant: Edgar Bernat-Ponce i José A. Gil-Delgado de l'Institut Cavanilles de la Universitat de València, i Gemán M. López de la Universitat d'Alacant.

En ell han seguit la població de teuladins en diversos parcs d'Alcoi, Cocentaina, Muro i Ontinyent al llarg d'anys, amb conclusions gaire optimistes. Els investigadors consideren que cal buscar un equilibri entre la planificació urbana i la conservació d'espècies com el teuladí. De tot açò i molt més parlem en el vídeo amb un dels investigadors, l'alcoià Edgar Bernat-Ponce.

Teuladí en un arbre del Parterre.