El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Trini Rubio, coordinadora Municipal de Podem Alcoi

Trini Rubio

Un país al servei de la vida

Hem encetat l’any amb una situació molt complexa degut a l’increment de contagis provocats per la COVID-19 i la pressió assistencial que això implica…

Hem encetat l’any amb una situació molt complexa degut a l’increment de contagis provocats per la COVID-19 i la pressió assistencial que això implica al nostre sistema sanitari i el pes sobre el seu personal. Per això, tenim la convicció que és moment de continuar redoblant esforços, ampliant mesures i ajudes als que més ho necessiten, si volem protegir-nos amb garanties davant d’aquesta amenaça que no ens dóna treva. I per aconseguir-ho, és imprescindible que ho fem compartint responsabilitats per avançar conjuntament com a poble, no deixant a ningú enrere i combatent a aquest enemic comú.    

Hem d’aturar el país per a vacunar i posar l’economia al servei de la vida. És l’única forma de llevar-li gasolina a la pandèmia. Un procés que ja està en marxa però que haurem d’incrementar el ritme si volem arribar a tota la població el més aviat possible. No podem perdre ni un minut més, hem de continuar reforçant amb personal i recursos per enfortir la primera línia.    

Les dades ens demanen implementar mesures més restrictives, garantir el seu compliment i tancar grans superfícies comercials, les no alimentàries, el temps que faci falta, així com les sales de joc i els bingos. Accions que han d’anar acompanyades de les corresponents mesures i ajudes laborals i econòmiques, per protegir als sectors afectats, tal i com s’ha vingut fent des del principi d’aquesta crisi sanitària, tant des del govern central, autonòmic, com municipal, adoptant les mesures que facin falta per a poder cobrir les diferents situacions derivades del tancament de comerços, hostaleria i altres llocs de treball. Mai serà suficient, però els esforços i els acords han de continuar si volem acompanyar als més perjudicats.    

Ja fem tard per a molta gent, però si volem sortir enfortits com a poble d’esta situació tan complexa com inesperada, volem reactivar i reconstruir la nostra terra amb garanties i fer-li front al virus, tindrem que posar el millor de nosaltres.