El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un particular dona 8 quadres de Ramón Castañer a Alcoi

El donant ha demanat que s'exposen en una instal·lació adequada.
 

Carlos García de Cortázar i Nebreda, que ara viu a Madrid, ha donat al consistori alcoià 8 quadres que els seus pares comparen directament a Ramón Castañer.

 

 

La donació la fa Carlos García de Cortázar i Nebreda, i són huit obres que els seus pares, José Antonio i María Luisa, van adquirir directament de l'autor fa més de seixanta anys. L'única condició que sembla ha demanat, és que s'exposen en el lloc adequat: "aquests quadres representen una mostra important d'una època memorable del pintor pel qual resultaria molt positiu que es mostren conjuntament per a entendre la importància de l'obra pictòrica d'aquest alcoià immortal".

 

L'Ajuntament explica que la família que fa la donació va viure a Alcoi durant vint anys i, "en reconeixement a aquesta ciutat i als seus ciutadans, pels anys feliços que van gaudir allí, sempre van desitjar oferir-los un homenatge com a agraïment al temps passat". Des del consistori també agraeixen la intermediació d'Antonio Castelló, que va posar en contacte a l'Alcalde amb la família que ha fet la donació. Diuen que en la sala on s'exposen figurarà una inscripció on es detalle els noms dels donants. "Des del Departament de Cultura ens encarregarem de restaurar els quadres en cas que fóra necessari, així com buscar el millor lloc perquè siguen exposats tal com desitja el donant", diu el regidor de cultura Raül Llopis.