El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un pas més per construir vivendes públiques, innovadores i ecològiques a Alcoi

Visita de Dalmau a Alcoi a juliol junt a Toni Francés / AM

Els projectes presentats han de promoure, entre d'altres, la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la innovació aplicada.

La Generalitat ha anunciat la licitació pública per presentar propostes arquitectòniques per tal de construir vivendes sostenibles. Els habitatges es construiran a un solar al Carrer Ambaixador Irles i les propostes es poden presentar fins al 26 d'abril.

Tal com va anunciar el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, a juliol de 2020, Alcoi serà una de les ciutats on es construirà un projecte pilot de vivenda innovadora i ecològica. S'ha fet un nou pas amb la licitació del concurs per construir aquestes vivendes. Els projectes han de promoure la transició ecològica en el sector de la construcció i l'arquitectura, i la lluita contra el canvi climàtic gràcies a la innovació aplicada.

A més, han de contribuir a la transformació dels espais en llocs que "promoguen la igualtat i el benestar, cosa fonamental en un moment com l'actual en el qual s'ha posat de manifest la necessitat de potenciar arquitectures saludables", ha explicat la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona.

La parcel·la on es construirà està situada al Carrer Ambaixador Irles. Compta amb una superfície de 156,62 metres quadrats i la seua edificabilitat és d'aproximadament 731 metres quadrats, construïts en quatre plantes que permetrien crear unes set vivendes, que es destinaran a lloguer assequible.

El Consell reconeix una "necessitat d'augmentar el parc públic d'habitatges a Alcoi", Concretament 265 demandes, segons un comunicat de l'Ajuntament. Nuria Matarredona indica que "se seleccionarà el més integrador, el que siga el més adequat a les polítiques de sostenibilitat, amb millors condicions d'estalvi energètic i característiques d'arquitectura bioclimàtica".

Juntament amb València i Castelló, Alcoi serà un dels "demostradors de construcció sostenible punt en termes socials, econòmics i mediambientals" gràcies a aquest tipus de construccions, segons es pot llegir en el comunicat de la Generalitat.